Last news in Fakti

16 Септември, 2011 11:59 1 396 0

Борим недекларираната заетост и с Кипър

  • софия-
  • недекларирана заетост-
  • тотю младенов-
  • сотирула хараламбос

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на труда и социалното осигуряване на Кипър Сотирула Хараламбос подписаха днес  в МТСП Споразумение за сътрудничество в областта на условията на труд и защитата на трудовите права, съобщиха от МТСП.

Взаимодействие между контролните органи на двете държави в сферата на безопасните условия на труд и обмен на информация относно съществуващата в съответната държава вътрешна правна уредба са сред клаузите в Споразумението, съобщи министър Младенов. Той припомни, че това е второто споразумение с Кипър, а България има и подписано тройно споразумение в областта на условията на труд с Румъния и Гърция. Министър Младенов посочи, че това е правилният път за борба с недекларираната заетост и защита на правата на работниците.

В Кипър по официални данни работят около 17 хиляди българи, каза по време на церемонията  министър Сотирула Хараламбос. Тя допълни, че подписването на споразумението е изключително важно за сътрудничеството между двете страни. Чрез него ние можем да отговорим адекватно на нуждите и желанията на работниците, уточни министър Хараламбос.

По късно днес министър Младенов, кипърският му колега и изпълнителният директор на ИА „ Главна инспекция по труда” Румяна Михайлова ще посетят „Дружба стъкларски заводи” АД  и "Пловдив - Юрий Гагарин БТ" в Пловдив. Компаниите са с кипърско участие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА