Last news in Fakti

11 Август, 2015 12:25 1 384 2

JP Morgan: Нефтът ще поевтинява

  • петрол-
  • поевтиняване-
  • jp morgan

Ръстът на добития петрол ще доведе до падането на цената му на световните борси. Това се казва в поредния анализ на JP Morgan.

От документа става ясно, че цената на черното злато през 2015 г. ще е падне до $54,5 за барел. През 2016 г. тя ще падне до $52,5 за барел.

Завръщането на Иран на световната енергийна карта и подобряване на ситуацията в Либия ще окажат нов натиск върху цените на черното злато.

От JP Morgan дори очакват при този развой на ситуацията цените да паднат по-ниско от 1986 г., когато цените се сринаха до $10 за барел ($20 за барел по сегашни цени).

Това доведе до огромни загуби за страните – износителки, а за СССР прекъсването на потока на петродолари стана една от причините за рухването на неговия блок в Източна Европа и Средна Азия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    0 0 Отговор
    а кога ще падне в България
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    В цял свят може да падне но у нас не пада държи се като тъща за парапета на балкон.У нас никой няма интерес да е по евтино,защото нашите олигархични кръгове и правоъгълници са много лакоми и не дават това да се случи,докато си седим и ги гледаме как издевателстват над нас ,така ще е .Ако ги бутнем от стола и държавата вземе в свои ръце енергетиката може,но тия лакомници докато са на власт....едва ли.