Last news in Fakti

16 Септември, 2011 14:37 919 0

От началото на годината печалбата на АЕЦ „Козлодуй" е над 133 млн. лева

  • аец козлодуй
От началото на годината печалбата на АЕЦ „Козлодуй" е над 133 млн. лева - 1
Архив

Финансовият ефект от провежданата политика в АЕЦ "Козлодуй" за сключване на прозрачни договори за продажба на електроенергия е печалба в размер на 133 387 000 лв. до 31 юли 2011 г. Това заяви във времето за парламентарен контрол министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Трайков каза, че за първите седем месеца на миналата година печалбата е била 87 402 000 лв, а за същия период през 2009 г. - 57 726 000 лв., посочи Трайков. Той каза, че приоритет на работа на атомната централа е задоволяване на нуждите на регулирания пазар, за да бъдат задоволени нуждите на защитените потребители.

На 12 септември досегашният изпълнителен директор на централата Костадин Димитров подаде оставка по лични причини и неговото място зае Александър Николов. В Съвета на директорите пък Димитров е сменен от Митко Янков. Пред Дарик тогава Димитров каза, че не оставя никакви проблеми в техническо и финансово естество, даже подчерта, че централата никога не е била в по-добро финансово състояние. Планът за деветмесечието пък е изпълнен на 9 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА