Last news in Fakti

14 Август, 2015 09:06 3 556 24

Петролът е най-евтин от шест години

  • петрол-
  • нефт-
  • котировка-
  • цена

За последен път черното злато се търгуваше през март 2009 г

Котировките на петрола паднаха до най-ниското си ниво от шест години, съобщава АП.

Американският лек суров петрол с доставка през септември изгуби $1,07 и спадна до $42,23 за барел на борсата в Ню Йорк.

За последен път черното злато се търгуваше през март 2009 г.

Септемврийските фючърси за сорта Брент също паднаха с 0,08%, до $49,18 за барел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Глупости - я питайте "Лукойл":)))))
    Сега петрола пада рекордно и дори долара не скача, но цените у нас не помръдват!!!
    Жалкото е, че май е държавна политика цените на горивата да са високи!!! Тъпаците започват да обясняват каква огромна дупка в бюджета ще се появи ако падната горивата, без да си размърдат малкото мозък в празните кратуни и да си дадат сметка, че така икономиката ще живне и хората ще харчат същите пари за горива - просто ще карат повече!!!
  • 2 боби чекиста

    0 0 Отговор
    В Бълхария Великия Чоко и Бай Златан са първи дружки, от което следва, че петрола си остава на високите цени!
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Как да помръдват цените у нас, нали е лято всеки пътува....
  • 4 Тони

    0 0 Отговор
    Аз пък, като отида да заредя все си е същата цена!
  • 5 SSSS

    0 0 Отговор
    Актуални цени на дизела: Австрия-0,99евро, Белгия - 1,19евро, Германия-1,17евро, Франция-1,13евро, Гърция-1,19евро, Испания-1,11евро; България-1,18евро;
  • 6 РРР

    0 0 Отговор
    От три седмици в цяла Европа са паднали близо с наши 20-30ст, а при нас пълно затъмнение и поевтиняване с 3-4ст.
  • 7 ффтг

    0 0 Отговор
    Каквото и да става на световните пазари, в България горивата скачат - закон!
    Може и в Конституцията да го вкарат някой ден :)
  • 8 Българин в Дания

    0 0 Отговор
    Само да Ви кажа, че в Дания в момента дизела е на цена от 2.11 в лева по днешен курс, а бензинът е 2.68. Само в България плащаме майка си и баща си....пълна подигравка. НЯМАМ ДУМИ. Къде им е на тия скандинавци стандарта, къде е нашият ?
  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор
    Някои хора наистина не разбират нещата с горивата/ и не само това/,но по-лошото е че изобщо не искат да го разберат!Първо искам да обясня,че около 40% от цената на литър е ДАНЪК,така че процентът с който се намалява междун цена фактически ще действа САМО ВЪРХУ ОСТАНАЛИТЕ 60% в България специално.Второ:"Защо горивата в САЩ и някои развити европ. държави са по-евтини отколкото в БГ"-Ами просто е за обяснение:ТАМ ПРОЦЕНТЪТ НА ДЪЖАВНИЯ НАЛОГ Е ПО-НИСЪК ОТ БЪЛГАРСКИЯ ,ЗАЩОТО БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ Е ДАЛЕЧЕ ПО ГОЛЯМ ОТ НАШИЯ И МОГАТ ДА СИ ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА ЧРЕЗ ДРУГ ВИД ДАНЪЦИ!И пак да обясня:"Навили са си на масрафа" и нямат тия безкрайни помощи за цигани,соц слаби,нито пък пенсионния им фонд се субсидира от държ . хазна като при нас!Между другото си мисля,че ако горивата станат 3лв. на литър,половината таралясници па пътищата ще спрат да се движат,което ще се отрази мнооого ефикасно на бройката катастрофи!
  • 10 питащ

    0 0 Отговор
    Обясни тогава защо като утре петрола скочи с 2 долара от 00.00 часа Лукойл обявява нови цени на горивата и как при 150 долара за барел дизела беше 2,60 а при 40 долара е 2,30 или пък лятото поддържат високи цени защото хората пътуват до морето ???

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Густо Майна

    0 0 Отговор
    Във и около Пловдив има една камара бензиностанции, в които нафтата в момента (а и от доста време) е 2-2,05 лв.! При това е качествена - проверено! Това ме навежда на мисълта, че и "големите вериги" май лапат прекомерно.
  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "питащ":

    Мани го тоя гербаджийски номенклатурчик с Х3, който се хвали, че кара с 230 км/ч, защото е допринесъл много за човечеството!!!
    Тръгнал да обяснява неща, които математиката отрича!!!
  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "питащ":

    Скъпият долар във момента неминуемо оказва съответното влияние върху цената на горивата.И тъй като продажбите на межд пазар традиционно се извършват в долари,с "леко девалвирало" евро/примерно/ ще купиш по-малко количество нефт,отколкото когато доларът е бил с по-нисък курс.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    къв курс на долара ве разбирач, не лъжи хората, ей тука разгледай трите линка : http://finance.dir.bg/oil/?id=1&time=1Y / http://fuelo.net/calendar/month/2015/02 / http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=USD&view=1Y / иска се трети клас за да разбереш графиките, или си на хранилка ?????
  • 15 тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    ако искаш и по елементарно ще ти го напиша : данни за 10 фев 2015 : долар - 1.731280лв , петрол - 59$ за барел, цени на горивата в БГ - А95-1,97лв, дизел- 2.02лв, газ- 0.86лв днес длоара е : 1,75 ама петрола е под 50$

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "тъп":

    Грешката ти е,че гледаш на нещата технически а не икономически.Извадил си курсове на валута,цени,но най-важното-НЕ ОТЧИТАШ ВСЕМИРНИЯ ИКОНОМ ЗАКОН ЗА ТЪРСЕНЕТО И ПРЕДЛАГАНЕТО!А в случая ми говориш за зимата когато движението на хора и стоки не е като през лятото,т.е. търсенето на горива по бензиностанциите е по-малко и това натиска цените надолу.През лятото е обратното-голямо търсене,респективно по-високи цени,които се влияят не толкова от междунар цени на нефта,а от КОНКРЕТНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ЦЕНАТА НА ДРЕБНО НА УПРАВАТА НА ВСЯКА ВЕРИГА БЕНЗИНОСТАНЦИИ.

    Коментиран от #17, #18, #19, #21

  • 17 тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    ''ВСЕМИРНИЯ ИКОНОМ ЗАКОН ЗА ТЪРСЕНЕТО И ПРЕДЛАГАНЕТО'' важи май само за БГ горивата ;) не ми се спори, всички сме наведени
  • 18 тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    ' исках да кажа за горивата само в БГ / в другите държави не важи, там намалява търсенето през лятото ;)/
  • 19 тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    айде пий една биричка, и ти си като мен, зареждаш от бензиностанция и................... ПЛАЩАШ , наздраве

    Коментиран от #20

  • 20 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "тъп":

    Хаха!Най обичам да пия след диня бира.Наздраве
  • 21 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Абе ти верно си много нагъл номенклатурчик изкарващ парите си чрез лъжи и популизъм!!!
    За какво търсене и предлагане пишеш, като цената на НЕФТА говори за това??? Нали точно по тази причина цената на петрола е 50$, защото има свръхпредлагане, но няма търсене?! Нашите бензиностанции да не си купуват нефт от Луната, че да не е съобразен с международните цени???
    Страшно просто и нагло леке си, щом оправдаваш подобен пладнешки обир!!!

    Коментиран от #22

  • 22 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    И ти писаха хората по медиите:Има разлика в цените на литър гориво дори в бензиностанции в различни точки на един и същи град.И още-има разлика в цените на литър по бензостанциите в града и тези по магистралата,където са "малко" по-високи...Ама кой да чете?И запомни :Първо:Световните икономически закони действат независимо от волята на човека и обществените строеве.Второ:Те действат както при цените на едро,така и при цените на дребно/отделно/.Ще дам пример-Аз мога да купя нещо евтино от някъде,но на теб щи го предложа на тройна и петорна цена,...ако не ме спре пък друг закон-тоя за КОНКУРЕНЦИЯТА!И трето-тия закони действат дори и когато говориш глупости:)Аре ближи си сладоледа

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Като загуби партийката ти изборите, тогава ще те видя как ще се обърнеш като фурнаджийска лопата?! А сега карането ти с 230 км/ч, високомерието и желанието ти бензина да стане 3 лева, показва само колко си нагъл и безочлив партиен хрантутник!!!
  • 24 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    а ве ейййй алоууууууууу, ..................... 6,5 годишно дъно има на цената на петрола, цените по бензиностанциите не мърдат ???? За какъв долар, за какво търсене и предлагане ми говориш ти ???????