Last news in Fakti

18 Октомври, 2015 01:31 2 085 0

2015 г. се очертава като рекордна за американския боксофис

  • 2015-
  • рекордна-
  • американския

Приходите от прожекции могат да достигнат $ 11 млрд.

2015 г. се очертава като рекордна за американския боксофис - 1
Снимка: БТА/AP

2015 г. може да се окаже рекордна за американския филмов бокс офис, съобщи „Гардиън“.

Данните са от анализ на „Морган Стенли“. През тази година излязоха хитове като „Джурасик свят“, „Бързи и яростни 7“ и „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“. Всички те надхвърлиха приходи от $1 млрд. До края на годината остава да излязат „Агент 007: Спектър“ и „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Според „Морган Стенли“ по този начин приходите на американския филмов пазар ще достигнат $ 11 млрд. Това е с 2% повече от 2013 г., когато заглавия като „Игрите на глада 2“, „Железният човек 2“ и „Гравитация“ помогнаха да се достигне моментния рекорд.

Прогнозите са, че през 2016 г. приходите ще спаднат. За тогава са планирани да излязат „Капитан Америка: Гражданска война“ и „Батман срещу Супермен“. Според Морган Стенли, въпреки че излиза на 18-ти декември, новият епизод на „Междузвездни войни“ без проблем ще направи $1 млрд. до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА