Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 12:54 1 763 3

Заплатите на учителите скачат със 70 лева

  • заплати-
  • учители-
  • нап-
  • митници

Увеличението в НАП и митниците ще е с 5%, а 10% в социалното министерство

Заплатите на учителите ще бъдат увеличени с 12,6 процента със задна дата от 1-ви октомври. За това се договориха на среща при премиера Бойко Борисов министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Средно увеличение на човек не по-малко от 70 лева. Сега минималната работна заплата на студент, излизайки от университета, е 530 лева. От 1-ви октомври тя става 600 и съответно за всички онези допълнителни средства, които се получават. Като казвам на работещите в системата на средното образование, имам предвид от детската градина, минава се през всички видове училища и учебни заведения,и извън училищните образователни звена, от 1-ви октомври. От 1-ви януари няма да има увеличение, защото го изтегляме от 1-ви октомври.

Работещите в приходните агенции също ще получат увеличение на заплатите, но от Нова година. То ще бъде с минимум 5 процента. 10 процента пък ще бъде увеличението на заетите в агенциите, подчинени на Министерството на труда и социалната политика, обяви пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Говоря за НАП, за „Митници“, говоря за Агенцията по заетостта, Агенция "Социално подпомагане" и Главна инспекция по труда. В последните три увеличението на работните заплати ще бъде 10 процента от 1-ви януари следващата година. В НАП и „Митници“ заложените средства предполагат минимално увеличение от 5 процента. Ние продължаваме да водим разговори с ръководителите на тези ведомства и финансовия министър по-нататък, за малко по-висока стъпка. Това е възможно, предвид на някои допълнителни икономии, за да достигне до поне 8 процента увеличение на техните заплати, лидерът на КНСБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На учителя с любов

    2 0 Отговор
    Малеее направо ги съжалявам учителите!70лв са много пари няма да могат да ги похарчат.
  • 2 опала

    1 0 Отговор
    че то на тази снимка има повече
  • 3 ампиликуку

    1 0 Отговор
    ТЕ ги дават??! но преди това са ги взели многократно така че смятайте кой е дал и кой е взел!!!