Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 16:48 862 0

Лукарски се срещна с бизнеса за данък обществено здраве

  • лукарски-
  • срещна-
  • бизнеса-
  • данък обществено здраве

Министерството се нае да направи оценка на въздействието на данъка върху икономиката

Министърът на икономиката Божидар Лукарски се срещна днес с представители на големи компании и бизнес организации от хранително-вкусовата промишленост по повод законопроекта за данък за общественото здраве, предложен от Министерство на здравеопазването за обществено обсъждане, съобщиха от Министерство на икономиката.

На срещата представителите на бизнеса изразиха опасенията си, че въвеждането на такъв данък би се отразило в отлив на инвестиции в бранша, увеличаване на сивия сектор, намаляване на работни места и фалит на малки и средни предприятия. Освен това от фирмите предупредиха, че има опасност от увеличаване на нелегалния внос на евтини и некачествени хранителни продукти от съседни страни, в които няма такъв данък и намаляване на приходите от ДДС и осигуровки.

Лукарски съобщи, че Министерство на икономиката се ангажира да направи оценка на въздействието на законопроекта върху икономиката преди внасянето му в Министерски съвет, за да се прецени ефектът от прилагането му.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА