Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 09:08 1 737 14

Васил Велев: Времето за нова мярка в подкрепа на бизнеса беше проспано през лятото

  • васил велев-
  • време-
  • нова мярка-
  • бизнеса-
  • проспано-
  • лятото

Ние сме в такова положение, тъй като бизнесите не са напълно затворени, но са с ограничение в дейността, в същото време постоянните разходи си вървят, обясни председателят на УС на АИКБ

Васил Велев: Времето за нова мярка в подкрепа на бизнеса беше проспано през лятото - 1
Снимка: БГНЕС

Ние от година настояваме да има мярка, която да подкрепя постоянните разходи на компаниите при рязък спад на продажбите. Това коментира в "Денят започва" по БНТ Васил Велев, председател на УС на АИКБ.

Ние сме в такова положение, тъй като бизнесите не са напълно затворени, но са с ограничение в дейността, в същото време постоянните разходи си вървят, обясни той.

Вместо през лятото да се изработи такава мярка, това време беше проспано. Имаше хора, които правеха пиар, вместо да правят такива разработки и сега стигаме до тази ситуация, че редица сектори са изправени пред затваряне и фалити.

Домакинствата все по-осезаемо изпадат в една галопираща дупка с повишението на цените, коментира Пламен Димитров, президент на КНСБ. Той посочи като пример драстичното увеличение в цените на основни хранителни продукти като олиото.

Трябва да се компенсират доходите с поне същия темп, който сме имали до момента. Даваме си сметка, че това няма да е лесно за фирмите и точно за това сме съгласни с бизнеса, че трябва да бъде компенсиран от държавата, обясни председателят на КНСБ.

Нека да е ясно, че ние подкрепяме зелените сертификати, подчерта Васил Велев.

Това е по-добрата алтернатива пред пълното затваряне. Ние апелираме към работодателите да насърчат ваксинирането, допълни той.

Тестовете за работещите обаче трябва да бъдат безплатни, тогава ще бъдат равнопоставени тези опции - ваксинация, преболедуване или тестове, допълни от своя страна Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФакТъ

    7 2 Отговор
    Председателят като е таква врачка, защо не действа лятото превантивно и не предупреди, а сега джавка като булонка в ц.икЪл???
  • 2 Тъмен субект

    3 2 Отговор
    То има ли нещо непроспано в тая т.нар. държава. Аз не знам как обезумяхме толкова генерално. Нищо не е на мястото си.
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    12 2 Отговор
    Все БИЗНЕСА има нужда от помощи , а като КРАДОХТЕ ЗА ДА СТАНЕТЕ БИЗНЕСМЕНИ , що не рИвахте бе ❓❓❓❓❓❓ Какви помощи има за обикновения човек ❓❓❓❓❓❓ Или за вас ние сме само работна ръка‼️‼️‼️
  • 4 Чист факт

    4 5 Отговор
    Инфлацията е внос от Русия. Няма как да се откачим от руския воденичен камък.
  • 5 Дай Дай

    7 1 Отговор
    Велев я си разкажи биографията?

    Коментиран от #8

  • 6 17 10

    9 1 Отговор
    Дежурната оплаквачка на тн бгбизнес пак ревна. От къде на къде държавата трябва да ви подкрепя? Това значи държавата да вземе от едни и да ви даде на вас, бездарниците, които един лев не сте заработили!Държавата не разполага със собствени пари, за да ви даде на вас!
  • 7 Майна

    7 1 Отговор
    Човечеството ще се събуди и ще се ОТТЪРВЕ ПТ ЕДИНСТВНИЯ УБИЙСТВЕН ВИРУС-ТАКИВА ДУШЕВНО НЕЧИСТОПЛЪТНИ СЪЩЕСТВА КАТО ТЕЗИ ...,,БИЗМЕСМЕНИ,, ..
  • 8 Пеперуда

    0 7 Отговор

    До коментар #5 от "Дай Дай":

    Я ти първо си разкажи твоята, ангеле небесни.
  • 9 Бамбука

    7 1 Отговор
    Предупреждавахте, но посочихте ли какви мерки да се вземат освен дайте пари ? Нали всеки ден сте на кафе при вожда който "оправи" държавата през последните 12 години ? Новите били популисти, а вие що за паразити сте ? Вчера ли се събудихте ? Две години от началото на КОВИД 19 , а те лятото , та лятото били пропуснато.
  • 10 АлиБегов

    5 1 Отговор
    Време е бизнеса да мине на конкурентен принцип. Стига дотации от държавата. Който оцелее остава ! Другите се преквалифицират до колкото могат.
  • 11 Фактъ

    4 1 Отговор
    НАП да го започва този глашатай на зайчарника .
  • 12 Иван Грозни

    3 2 Отговор
    Под бизнес да се разбира само където има производство. Другите са търговци/далавераджии/, лъжи-кради. Всеки се хванал с търговийка. Услуги/хотелче, маникюрче/ някак парички да падат без много усилия. За какви помощи плачат? Това е пазарна икономика. Демокрация. Нали много ревахме и скачахме за нея. Сега пък ревем от нея.
  • 13 Васил Велев!! Мафиоти управляваха 12год

    4 1 Отговор
    Ати си един от Лакеите им!! Хранеха те на Държавната Софра и ти беше добре!! Сега се отблагодаряваш, на тези, които ти Пълниха гушата 12год!!!Активирахате,събедихате!!!
  • 14 Васил Велев Защо ли никой не ти Вярва!!!

    2 1 Отговор
    Енергийната Мафия и Държавата те Захранват и теб и измислената ти Казионна структора!! Като Ветропоказател си, така и преживяваш!!