Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 19:30 2 020 1

Николай Василев: Продажбата на „Виваком” ще изчисти собствеността

  • виваком-
  • продажба-
  • николай василев

Нито телекомът, нито българската икономика ще спечелят от една компания, разкъсвана от своите акционери чрез висящи съдебни производства

Продажбата на „Виваком” е по-скоро положително събитие, защото ще допринесе за по-голяма прозрачност по отношение собствеността на телекома.

Това заяви пред ТВ7 бившият вицепремиер на България и управляващ партньор в Expat Capital Николай Василев.

Василев не се ангажира с предположения относно стойността на „Виваком“, но според него към момента компанията струва няколкостотин милиона евро, което включва акции и дългове.

Николай Василев счита, че значението на „Виваком“ за националната сигурност е малко преувеличено, и по негово мнение не е повече или по-малко от това на другите два големи оператора в България, които също имат чуждестранни собственици.

Запитан дали претенциите на Дмитрий Косарев, собственик на компанията Empreno Ventures Limited, са обосновани, Василев коментира, че това не е първият човек, който претендира за собственост във „Виваком“ през последните 6 месеца, и няма да  е последният. Василев добави, че твърденията са още една причина да се търси по-голяма прозрачност във връзка със собствеността на „Виваком“, тъй като нито телекомът, нито българската икономика ще спечелят от една компания, разкъсвана от своите акционери чрез висящи съдебни производства.

На въпроса дали би било добре държавата да се намеси и да национализира „Виваком“, Василев отговори, че държавата се е доказала като лош мениджър на търговски дружества, както е видно от критичното състояние на българските железници и енергийния сектор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    1 0 Отговор
    Виваком след ерата на престъпника Цветан Василев си е за тотална чистка! Но виновна е и българската държава и правителството, което разреши Василев да заграби компанията с престъпна схема и пари от пирамидата КТБ!