Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 09:48 1 019 0

Референдум може да реши въпроса за увеличаване на отпуските

  • референдум-
  • въпроса-
  • увеличаване-
  • отпуските

Референдум по предложението за увеличаване на отпуските би бил най-добрият начин да се чуе мнението и работещите, и на работодателите. Около тази теза се обединиха независимият депутат Георги Кадиев и Ивелин Желязков от Асоциацията на индустриалния капитал по БНТ.

Двамата спориха по внесения от Кадиев законопроект за удължаване на платения годишен отпуск с 5 дни. Срещу идеята се противопоставя бизнесът. Аргументите на депутата – това ще намали стреса, ще подобри здравето и работоспособността на българите.

Контрааргументите – ще се намали конкурентоспособността на индустрията, допълнително ще се натовари бизнеса. Работодателите настояват Георги Кадиев да оттегли законопроекта, но той е категоричен, че няма да го направи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА