Last news in Fakti

4 Декември, 2015 15:49 1 228 0

Китай налива $60 млрд. в Африка

  • китай-
  • налива-
  • африка

Те ще отидат за подобряване на инфраструктурата и обучаване на работници

Китай ще инвестира $ 60 млрд. за построяването на инфраструктурата и подобряване на уменията на работниците в Африка, съобщи ДПА.

Това бе заявено от китайският президент Си Дзинпин по време на изявление пред форума за сътрудничество между Китай и Африка, който се провежда в Йоханесбург.

„Неадекватната инфраструктура, липсата на професионален и опитен персонал, както и недостигът на финансиране са трите основни проблема , които забавят развитието на Африка“, заяви Дзинпин. Той подчерта, че Китай ще предложи план от 10 точки за решаването на тези проблеми.

„Този план ще засегне трите проблема, които забавят развитието на Африка. За да бъде той осъществен в Китай сме готови да предоставим финансиране от $ 60 млрд.“, допълни Дзинпин.

Планът ще бъде изграден на базата на „взаимно доверие“ и ще включва индустриални проекти, инвестиции от страна на китайски предприятия, курсове за обучение и земеделска модернизация.

Китай ще инвестира в железопътни линии, пътища, авиация, пристанища, електричество и телекомуникация, за да ускори развитието на Африка. Президентът на ЮАР Джейкъб Зума заяви, че „сложната световна икономическа криза“ е забавила търговските и инвестиционни потоци към Африка. Според него Китай и Африка могат да използват своето голямо население, за да преодолеят своите проблеми. Инвестиционният план трябва да бъде извършен през следващите 3 години.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА