3 Октомври, 2011 21:22 4 412 1

Изграждат морски магистрали в Черно море

  • черно море-
  • магистрали-
  • бургас-
  • пристанища

Мрежа от морски магистрали ще бъде изградена, които ще свързват Бургас с другите пристанища в Черно и Азовско морета. Това e заявил за онлайн изданието Gramofona.com шефът на Порт Бургас Диян Димов, който е домакин на годишната среща на Асоциацията на Черноморските и Азовските пристанища (БАСПА). 

 
Градът ще бъде отправна точка за осъществяването на круизни пътувания между пристанищата на членуващите в асоциацията държави.
 
 
Асоциацията съществува от 10 години, но едва сега представителите се събираха в Бургас и останаха очаровани от възможностите на града и на пристанището. „Бургас има потенциал да бъде един от основните логистични центрове в Черноморския регион", категоричен е Димов. Той представи проекта „Зона за свободен достъп" в бургаското пристанище и заяви, че очаква скорошната му реализация. Сега очаква подкрепа и от останалите членове на асоциацията. В нея участват големи пристанища в България, Украйна, Грузия, Турция, Румъния, Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕТКО ПЕТКОВ

    0 0 Отговор
    Ще падне рязане на ленти.