Last news in Fakti

18 Декември, 2015 07:15 12 218 28

До $12 млрд. загуби за Турция от руското ембарго

  • русия-
  • турция-
  • санкции

Анкара може да компенсира загубите с помощ от ЕС

До $12 млрд. загуби за Турция от руското ембарго - 1

До $12 млрд. могат да достигнат загубите за турската икономика от руското ембарго. Това се прогнозира в анализ на американската компания BGC Partners. В същото време Анкара смята, че загубите ще са малко по-скромни – около $9 млрд.

В доклада на BGC Partners „От Русия без любов“ се посочва, че Анкара губи от руските туристи около $3 млрд. , други $3 млрд. от ембаргото за турски стоки и нови $6 млрд. от останалите сектори на двустранната търговия, разкрива в. „Файненшъл таймс“.

Още преди санкциите турската икономика страдаше от свиването с 20% на потока от руски туристи заради кризата в Русия.

Лондонската анализаторска компания Capital Economics пресмята, че загубите за Турция от руското ембарго за 2016 г. ще са между $4–4,5 млрд или около 0,5% БВП на Турция.

Анализаторите посочват, че загубите за Анкара могат да бъдат компенсирани от Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия и България напред

    3 0 Отговор
    Какви помощи от ЕС
    Кви 5 лева .
    да се оправят като се закачат с братушките!
    и на нас като ни наложиха ембарго какви помощи видяхме?
  • 2 Той

    4 0 Отговор
    Нещо не разбирам. Помощи за Турция за мигрантите, пък ние д****е супата. Ама пък сме в ЕС, мЪ те пък не са, мЪ к*во от т*ва.
    Сега помощ заради руското ембарго, щот ние не страдаме от него. Ама сме в ЕС, пък те не са...
  • 3 Смях

    5 1 Отговор
    Голям майтап бе хора! Това дано да си го е измислил автора на статията, защото иначе нещата стават все по-неуправляеми и страшни.
    Тя Европата освен да си подлага за.ника във всички посоки, дали е в състояние да направи нещо по въпросите за изравняване на стандартите НА СВОИТЕ, т.е. членовете на ЕС и опазване живота и здравето на хората в същите? Изобщо, този ЕС от ден на ден става все по-импотентен, объркан и корумпиран. Аз не искам да съм част от тази п....ра.тия!
  • 4 ъдрш

    5 1 Отговор
    Тогава и Русия трябва да поиска компенсации от ЕС за санкциите против нея...
  • 5 незнайко

    5 1 Отговор
    Малко им са 12 милиарда, 120 да станат!
  • 6 Бойчо

    4 0 Отговор
    На България пак таратанци!
  • 7 вече съм русофил

    7 2 Отговор
    Ахххх любимият ни Брюксел-ще помага на турчолята--а ние сме пак в 6 глуха------Е затова ще уважавам Русия------А тея от Европата зорлем ме направиха русофил......

    Коментиран от #11

  • 8 нерусофил

    2 4 Отговор
    Ама ти уважавай когото си искаш, и Ким Чен Ун и той моли за твоето уважение. Путин вика, абе ако не ме уважава вечния русофил направо ще се поболея. А аз пък му викам, ами ела и си го прибери, всеки трябва да живее там, където уважава
  • 9 хахаха

    1 4 Отговор
    А пък братята само печелят, печелят, спряха им Южен поток, сега Турски ще спре, скоро през Турция ще мина Азарбайджански, вероятно и Израелски. А Великата Рус, скоро, ама много скоро ще направи ладата, само още малко почакайте, докато сглобят двете ядрени подводници с които ще продължат да гледат лошо. Всъщност Русия нищо не губи, защото нищо няма.
  • 10 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    КВА РАБОТА ИМАТ ТЕЗИ ТУРЦИ С ЕС
    ЧЕ ДА ИМ ДАВАТ ПАРИ
    3 МИЛИАРДА НЕ ИМ ЛИ СТИГАТ
    ЕГАТИ
    САМО ТАКА
    ДОЛУ ТУРЦИЯ
  • 11 Десислава Димитрова

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "вече съм русофил":

    дават ни 20 млрд. за пет години.тва според теб малко ли е?бедна и дебалансирана турция на границите на ес е особено опасна за българия ,та трябва да се радваш че турците са стабилни,което е в наш интерес.ако турция не бъде подпомогната икономически тя ще се срути предвид огромните проблеми на източната и граница ,а това ще се отрази много зле и за българия!

    Коментиран от #13, #16

  • 12 гост

    0 0 Отговор
    https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgars
  • 13 възмутен

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Само 3 думи за вас" Вие сте еничарка"

    Коментиран от #15, #25

  • 14 той

    2 1 Отговор
    Деска,убеден съм че те обладават анадолските манафи,ама намали малко тези суперлативи за южната ни съседка.
  • 15 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "възмутен":

    Не е нито от женски, нито от мъжки пол - наричай го просто “то“.
  • 16 И аз ставам русофил

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Е ние по-добре ли сме ма Гючетай-май ей така си пишеш...или си защитаваш родата.На нас колко пари ни спряха от Европата-- и то за глупости--за кривите краставици--за щастливите прасета.......И аз вече ставам русофил-като 7 коментар.Когато се научат от Е.С. да ни уважават и зачитат като равностойни-тогава може би ще си променя мнението.

    Коментиран от #17, #18, #26

  • 17 пенчо

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "И аз ставам русофил":

    Все на вас са ви спрели, все вас са ощетили, все вас пренебрегват, бре каква нещастна тая държава, направо цялата цивилизация срещу нея, ми ся кво ша праим, да вземем да ни вземе рашката, че те много ни обичат и много ни уважават, някъде два три пъти са ни изнесли златото до шушка и около два три пъти са ни фалирали, а да не ни позволиха да си върнем земите в Цариградската конференция, ама нали след това измислиха Сан Стефано дето ни промиват мозъка.

    Коментиран от #20

  • 18 FR V

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "И аз ставам русофил":

    Руско мекере, на теб кой е дал думата бе!
    Това да си "русофил" е равносилно да си национален предател.
    Вие тук не сте никакви русофили, защото сегашната политика на руското ръководство не е в интерес на обикновения руски човек и на приятелите на Русия.

    Коментиран от #19

  • 19 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "FR V":

    А теб кой те пусна от болничното заведение? Крайно време е да почнат да прибират всички болни от шизофрения.
  • 20 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "пенчо":

    Шизо, не знам за златото едно време какво е станало, но знам, че всичката медна и желязна руда се преработваше и обогатяваше в България и след това се използваше пак в български заводи за производството на кабели, например. А сега американските, кадаските и европейските ни приятели дори не обогатяват рудата в България - канадците си изнасят златната руда с кораби за Африка, а белгийците изнасят с вагони за Белгия медна руда, правят си там кабелите и после ги продават по света, вкл и в България.

    Знам, че има достатъчно прости хора дето веднага ще кажат, че виждаш ли в комунистическа България всичкото производство е било морално остаряло и само благодарение на СССР са продавали нещо, но без да твърдя, че разбирам от всичко и знам в детайли какво се е призвеждало, ще ви кажа, че и кабелите са си кабели и храната си е храна и преди и сега и не са нужни супер развити ембаргови технологии за да ги произвеждаме на конкурентна цена и качество. Обаче новите ни американски и европейски приятели ни “посъветваха“ да ги разтурим тези производства, че и много други.

    Коментиран от #27

  • 21 обективен

    1 1 Отговор
    До кроко,
    Много ясно- защо си мислиш, че всичката руда се изнася в абсолютно "суров" вид. Все пак рудата си е руда и добавена стойност няма! Пък всичко, произвеждащо се от рудата след това има добавена стойност, като оскъпяването на крайният продукт в сравнение с рудата е в пъти! Нормално е в една колония, каквато всъщност се явява днес България, да няма производство на краен продукт!
    Що се отнася до руснаците, те полека-лека ще почнат да произвеждат почти всички крайни продукти от ресурсите, които имат и тогава дори няма да има нужда да изнасят от същите тези ресурси! Това е и най-голямото опасение на запада- затова откакто Русия стана самостоятелна суверенна държава при управлението на Путин, запада прави всичко възможно това да не се случи, ограничва се сътрудничество, крият се технологии, разработени в края на миналия век и в самотоначало на този, когато в Русия цареше анархия, всеки гледаше как да оцелее и никой не му беше до технологии! Тогава се получи и това изоставане с 10-15 години и същото е много трудно да бъде наваксано, особено самостоятелно!

    Коментиран от #28

  • 22 Сандокан

    4 1 Отговор
    Ашкоусн Путин сложи го на ердоганката в устата ,че Ердоган като я целува все едно че ти целува кавала
  • 23 аз

    1 3 Отговор
    Ако Турция губи 12 млрд.То Русия губи 10 пъти повече.Не ситирайте само половината оъ този доклад!
  • 24 рус

    3 0 Отговор
    Ердоган много добре прави св..ки на американци и на него му е готино, а губят от това обикновени хора които работят в Русия
  • 25 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "възмутен":

    бедна и разбалансирана турция по-добрия вариант за българия ли е ?този въпрос е към теб и другия трол с ник той?очаквам да ми отговорите след което ще се разбере кой е еничара.
  • 26 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "И аз ставам русофил":

    на теб са ти спрели централно тока за което не е виновен ес.при предишния програмен период българия получи поне 10 милрд повече отколкото внесе.при този парите са двойно.
  • 27 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "кроко":

    моля те не се вкарвай в частта на умните хора в българия!!!!ти си от най-долната част ,неoбразована и агресивна.тва особено прозира след икономическите и историческите ти напъни,което е и показателно за твоето съсловие с основно мото -незнам ама обянсявам .
  • 28 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "обективен":

    руснаците с това управление няма да произвеждат никога продукция,щото в комунистическата икономика няма такава опция.там има един постоянен дефицит поради невъзможността на индустрията и селското стопанство да се справят.иначе европа и сащ биха били доволни русия да е производител щото тях не ги бърка .технологиите за всичко дето днес се произвежда идва от там.да не мислиш че запада не печели от производството на китаиците ,а?