Last news in Fakti

16 Декември, 2015 10:53 11 108 25

Русия: Турция затвори прозореца за диалог

  • русия-
  • турция-
  • мария захарова-
  • диалог-
  • прозорец-
  • сирия

На 24 ноември турски изтребители Ф-16 свалиха руския бомбардировач Су-24

Русия: Турция затвори прозореца за диалог - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция затвори прозореца за конструктивен диалог по отношение на сирийския конфликт. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

„Нашата позиция относно Сирия не се е променила заради инцидента със сваления руски бомбардировач“, заяви на брифинг Захарова.

Според нея Анкара е затворила прозореца за „конструктивен диалог“ за уреждане сирийския конфликт.

На 24 ноември турски изтребители Ф-16 свалиха руския бомбардировач Су-24 заради нарушаване въздушното пространство на страната. Ердоган заяви, че суверенитетът и защитата на границата стоят на първо място.

Кремъл, от своя страна, обяви, че Су-24 не е минал над небето над Турция и заяви, че инцидентът ще има „трагични последствия“ за двустранните отношения на Русия и Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръстоносецът

    1 0 Отговор
    Мачкай Путин мачкай гадните гаджали. Те само от бой разбират от нищо друго. Русия толкова войни е трепала и пак ще ги трепи тези нечовеци.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 диан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "TC PACHA":

    тоя пък пише на майминица
    и обръща на кирилица
    да напише кода

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кръстоносецът

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "TC PACHA":

    До коментар #2 от " TC PACHA":

    А бе ей турски, какво ми говориш ти на мен бе. Мен никой не ме е мачкал. Аз говоря за турското робство 500 години, какви международни престъпления са правили турските изроди. А мен никой не ме е мачкал, но ти, ако искаш можеш да дойдеш да опиташ. С удоволствие ще ти дам урок, който ще го запомниш за цял живот.И това, че турците не са мачкани никога е само в твоята болна фантазия. Прочети историята и ще видиш, че колкото войни турция е водила с РУСИЯ толкова пъти са ви трепали. Ама явно не можеш да четеш. Еми така е в "напреденала турция" образованието ви куца. Какво да се прави толкова ви е капацитета.
  • 6 Сърп

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "TC PACHA":

    Тука си само да дразниш нали?Аре чиба.
  • 7 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "TC PACHA":

    И ВАШИЯ РЕД ДОЙДЕ ХА ХА ХА
    ЩЕ ВИ ТРЕПЯТ
    А И КЮРДИТЕ СА 30 МИЛИОНА ПРИ ВАС

    Коментиран от #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "TC PACHA":

    не си правя труда да чета писаното от теб щото аз шльокавица не разбирам, но все пак пиши си в свободните турски форуми и не се бъркай тука! Давай акъл на турчолята какво да мислят и какво да гледат, не на нас. Ако все пак искаш някой да те приеме на сериозно, първо пиши грамотно на български, второ не ни давай акъл какво и как да коментираме, а пиши по темата.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кръстоносецът

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "TC PACHA":

    Объркал си се. Кюрдите ще ви ядат живи, а ти се приготви, че тук обратно няма да ви вземем. Изселник. Жалко, че Живков толкова късно ви подкара като стадо. Какво е било в миналото било е. Ти сега гледай, какво ви предстои, а то е да ядете РУСКИЯ ШПЕК. Сега е ред на вас да теглите. Нали не си въобразяваш, че вечно ще сте отгоре? Бъди сигурен нищо вечно няма. Вие сте палачинката, която скоро ще бъде обърната и ще сте отдолу.За това вашите мустакатковци търчат от държава в държава и квичат навсякъде по света, че руснаците ви подкараха. Чакай още нищо не сте видели. Тепърва ще има да ревете и ви пожелавам океан от сълзи да изревете и цунами да ви отнесе чак до вашия алах. Хващайте пътя към него, колкото по-бързо толкова по-добре ще е за целия свят. Никой не ви има за хора, защото не сте такива. Живеете в 13-ти век като акъл, а се натискате за ЕС. Ще има да чакате.
  • 12 6699

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "TC PACHA":

    Един турчин се опита да ми обясни в университета , че да си премахнеш част от члена било много хигиенично . Така той никога нямало да има проблемите , който аз имам като необрязан човек . Ми аз проблеми нямам . Аз моя член си го мия !!!!!! .
  • 13 Руско торпедо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "TC PACHA":

    То ако бяхте толкова велики--нямаше Ердоганчо да чака Путин пред кенефа по време на световният форум....Схвана ли бе....А скоро ще Ви връщаме гадостите които сте правили на Българският народ---Бай Тошо ще Ви се види като пионерски театър---ще му целувате изгнилите обувки...разбра ли бе...
  • 14 6699

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "TC PACHA":

    Учил ли си в България ? Работил ли си в България ? Говориш и пишеш на Български . Къде живееш ? България ? На какъв език говориш с Българите ? Български ? Майка ти и баща ти на какъв език говорят ? Български ? Кой те учи да говориш на Български ? Баба ти и дядо ти , да не би и те да говорят Български ? Каква лична карта ползваш ? Българска ? .............. и още , и още все едни такива Български придобивки .

    Коментиран от #15

  • 15 jp power

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "6699":

    Те не са виновни, че са такива, можеш ли да се сърдиш на маймуната, че й е толкова акъла. ВИНОВНИ СМЕ НИЕ, ЧЕ ГИ ТЪРПИМ......

    СВОБОДАТА НЕ ЩЕ ЕКЗАРХ


    Пролет дойде и пиленце
    по Балканът пее;
    зеленее се тревица,
    слива се белее;
    а Мургаш е още черна,
    като черна врана;
    тя жалостно и печално
    гледа към Балкана,
    па му казва: "Ох, Балкане,
    побратиме верни!
    Темнее ми пред очите,
    дните ми са черни!
    Аз не мога и занапред
    да търпя неволи
    и да гледам как турчинът
    детето ми коли;
    аз не искам и занапред
    мирно да робувам —
    за свобода, за щастие
    само да бълнувам...
    Не вярвам аз, че калугер
    ще спаси раята —
    свободата не ще екзарх,
    иска Караджата."

    ("Свобода", г. II, бр. 38, 4 март 1872.)

    Сега след 140г. е същото, че и по-лошо, щото ние си го избираме.
  • 16 Кръстоносецът

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "TC PACHA":

    До коментар #10 от " TC PACHA":
    КЪДЕ СЕ СКРИ БЕ ТУРСКА??????? ПОД ПОЛАТА НА ЕРДОГ@НЧА ЛИ ИЛИ НА ДРУГИЯТ МУСТАКАТКО ????????? РЕВЕШ ЛИ РЕВЕШ ЛИ, А ??????? ОХ КОТЬОООО, КАКВО ВИ ЧАКА. РУСНАКА КАТО ВИ ПОДКАРА МЕД ЩЕ МИ КАПЕ НА ДУШИЦАТА. ШЕ ХВЪРЧАТ ЧАЛМИ. ОНЯ ВАШИЯ "ОТВОРЕНГЬОЗ" ДЕТО ПРИЧАКВАШЕ ПУТИН
  • 17 legend

    0 0 Отговор
    Дано да не се стига до война, че покрай сухото гори и суровото. Иначе ще има Трета Световна Война или Междузвездни Войни сагата продължава.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кръстоносецът

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "turanaga":

    Ти не бери грижа за нас. Ти си гледай там твоите, че скоро ще ядете рускияj шпек.

    Коментиран от #20

  • 20 FR V

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Кръстоносецът":

    За момента май руснаците за гризнали дървото.Техните подводници ,потъват самолети падат и т.н.
    Народа им се е алкохолизирал, рускините се женят в Турция,олигарсите си държат парите в чужбина.
    Русия е вече изостанала икономически и технологично и приятели са и, латиносите от Брикс.
    Това да си русофил е равносилно да си национален предател!
    Затова по-добре се сниши някъде и си трай руско мекере.

    Коментиран от #21, #22, #25

  • 21 RUSSIA

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "FR V":

    За момента май ти ще гризнеш дървото.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Torini Pachini

    0 0 Отговор
    Абе, Вие оправихте България, като Ви гледам вече сте тръгнали да оправяте Русия и Турция. Като гледам колко привърженици пък има на Русия, си мисля, какво правите пък Вие в България като Ви е толкова мила Русия. Все едни и същи драскачи по всички форуми и теми. То поне да имаше нещо смислено по тия мнения, кой на кого ще го сложи, как ще го сложи и т.н. Вгледайте се приличате ми на 9 годишни деца, които си викат "ами ако извикам батко ще видиш". Ха-ха-ха.

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 999

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "FR V":

    Като са толкова изостанали Руснаците икономически и технологически защо Турция е готова да плати 20 милиарда Евро за атомна централа ?защо не си я направят те ? защото от чалмите са им уврели мозъците и могат да правят само ширпотреба.Защо само бедната и изостанала Русия е единствената държава която може да изпраща и връща хора на международната станция от 3 години. Не знам колко трябва да е тъп човек за да не вдене това.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания