Last news in Fakti

31 Декември, 2015 14:55 1 405 6

Кремъл съкращава чиновниците с 10%

  • кремъл-
  • путин-
  • съкращава-
  • чиновници-
  • 10%

Решението влиза в сила от утре

Руският президент Владимир Путин намали персонала на руските министерства и ведомства, предаде ТАСС. Решението влиза в сила от утре, 1 януари 2016 г.

"Това е фактическо продължение на последователната линия на съкращение на чиновническия апарат в различни административни структури", коментира прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той уточни, че става дума за съкращението на 10% от чиновниците.

Още на 21 декември премиерът Дмитрий Медведев подписа постановление за намаляване на броя на служителите в държавния апарат с 10 на сто от 1 Януари 2016. Намалението ще засегне 10% от държавните служители, служителите на централната апарат и териториалните органи на федералните министерства, федералните служби и федералните агенции, които са част от руското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аквински

    0 0 Отговор
    Путин е десен ;)
  • 2 зума

    0 0 Отговор
    Нищо бе, кримнаш!
  • 3 пенсионер

    1 0 Отговор
    Неискам да се причислявам за Русофил но мойте адмирации на Медвеев по отношение на оптимизиране чиновническия апарат чрез съкращения в различните административни структури.
    Медвеев в Русия съкращава у нас ББ назначава само какви щатове има в община Бургас свят дати се завие.Ми как да няма кмета е зам на Б.Б. от ППгерб.Какво да очакват от хора зависими и уплашени .Обявиха реформа в МВР синдиката скочи и се уплашиха.Така направиха че да избягат професионалистите и демотивираха тези дето останаха.

    Коментиран от #4

  • 4 FR V

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "пенсионер":

    Руската политическа система не може да реформира сама себе си.
    Държавната машина може само да имитира псевдореформи .така както ги имитираше и правешкия брус.
    А за МВР какво предлагаш?Тези дето лющат семки и рекетират да се пенсионират в детско-юношеска възраст и да получат 20 заплати накрая?!
    Като са професионалисти защо не стачкуваха за по-голями заплати които да отговарят на техния професионализъм !?
  • 5 поручик ржевски

    1 1 Отговор
    Свършиха паритееее ,мангестрите, сухото !То тия бомби дето си ги е поръчал Путин ,бая народна пара струват! Идва времето руснаците да изритат Путя!!!
  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    не в русия няма криза,там всичко си е като преди.заплати социални осигуровки ...тва е някаква лъжа на цру!