2 Януари, 2016 13:46 1 152 0

Възобновява се изкупуването на тютюн в Североизточна България

  • тютюн-
  • изкупуване-
  • възобновиха

Изкупуването на тютюн в Североизточна България ще бъде възобновено в следващите дни. Това съобщи пред БНР Фикрет Бекир от Националната асоциация на тютюнопроизводителите. До края на декември са изкупени близо 70% от сортовата група „Каба Кулак" и около 50 на сто от сорт „Бърлей“.

В сравнение с предходната година цените са по-ниски с около 60-70 стотинки. По думите на Фикрет Бекир ако не бъде увеличена цената на суровината, 20-30% от производителите ще се откажат да отглеждат тютюн.

В Североизточна България около 5 фирми изкупуват продукцията на стопаните. Кампанията се очаква да приключи в края на януари, началото на февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА