Тема: Украйна

2 Януари, 2016 17:23 3 881 48

Русия започва да съди Украйна

  • русия-
  • съди-
  • украйна

Въвежда се нов закон за собствеността над руските медии

Русия започна процедура за започването на съдебно дело срещу Украйна за неизплащане на дълга на страната в размер на $ 3 млрд., съобщи „Бизнес инсйадер“.

Това бе обявено от руското финансово министерство, което обяви, че ще заведе дело срещу Украйна в английски съдилища. Това стана, след като Украйна въведе меморандум върху изплащането на дълга си към Русия, заради отказ за неговото преструктуриране.

Още новини от Украйна

От 1-ви януари Москва наложи ембарго върху украинските стоки, подобно на това, което е наложено върху страните, предприели санкции срещу Русия.

В същото време в Русия влиза в сила нов закон, ограничаващ до 20 на сто дяловете на чуждестранни акционери в уставния капитал на руски медии. Законопроектът бе приет през 2014  от Държавната дума, а през октомври тази година бе подписан от президента Владимир Путин. Текстът забранява на лицата с чуждестранно или двойно гражданство да учредяват медии в Русия и разрешава акционери от чужбина да притежават най-много 20 на сто от уставния им капитал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Да си припада заема от наема, който трябва да плаща за Крим?

    Коментиран от #2

  • 2 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Крим си е руски! Кога украинците са го завладявали и са се борили за него, че да им принадлежи? Искаха да ни правят база на НАТО там! Таааа време беше да си идва вкъщи! Да им е честита евроинтеграцията... само не знам как европейците ще приемат така руина! Би било велико благородство за прагматичните немци, французи и прочие... Много ме съмнява да го проявят в близките 10-15 години!
  • 3 раптор

    0 2 Отговор
    Те европейците по-късно приеха хърватите от опасения за междуетнически размирици, пък скоро да приемат украинците, дето 1во са на 1/5 от развитието на хърватите и 2ро са в открит конфликт срещу най-непреклонния и могъщ опонент... Успехи! И само да не вземат поминъка на българските гастърбайтъри, че украинците хем са повече, хем ще работят и за по-малко!
  • 4 ПАКО

    0 0 Отговор
    Украйна все си е била под чуждо владение ..Ту руско ту полско...Крим някога е бил в рамките на османската империя..

    Коментиран от #5

  • 5 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПАКО":

    България,Румъния,Сърбия,Гърция,Македония,Хърватска като сме били под османско робство,какво трябва да правим?Да слагама фесовете ли?
  • 6 Кольо

    0 0 Отговор
    Е ма той Крим по принцип винаги си е бил руски!

    Коментиран от #7

  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кольо":

    няма ли поне един дето да ми обясни кога е това винаги дето крим е бил руски.нека някой от путиновите тролове да опита да обясни,щото според историческите справки крим е бил в русия около 100 години,а руснаците там са се заселили много скоро.та пак призовавам ,някой да ми обясни колко време е това винаги!

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 8 999

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Доста преди да измислят памперсите които използваш.
  • 9 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Аз ще ти кажа! Преди винаги е било татарско владение... Татарите са истински зверове, измъчвали християнското население на Украйна, Русия и България! Екатерина Велика през 1783г. слага край на тази паплач и техните робовладелчески и други зли навици! Крим става база за по-нататъшно унищожаване на Османската Империя! По времето на СССР (като приемник на Руската империя), Крим е бил автономна част от СЪЮЗА до 1954г... След това поради чисто административни причини, без особена правомерност и далновидност, Крим е преписан на Украинската соц. република, която пак е част от СЪЮЗа и се подчинява на МОСКВА! 1997г. Крим се опитва да се отдели от Украйна, но Киев им запушва пътищата! Това е ВИНАГИ! Украинците нямат почти никакви права над Крим! Колкото и да се тръшкат, никога няма да им го дадем! Това е свята за нас територия и с огромно социално-културно, историческо и военно значение! Но на вас тия работи са ви понятни, но съвсем умишлено се правите, че не са! Смитаме ви като ураган кокошки!

    Коментиран от #11, #13

  • 10 КАН

    1 0 Отговор
    Не са ли живели в Кримска област тъй наречените Черкези които руския цар прогонва от там.и те се пренасят в поробена България и заедно с турците са извършвали зверства над българското население ,особенно по време на априлското въстание....
  • 11 Торпедо

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Тя тая Десислава Димитрова много глупава мисля че е Лютви Местан със женско име то бива бива нямам думи такава наглост и глупота !
  • 12 Торпедо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Лютви слагай МИНУСИ ма на края ще си ходиш в ЦИГАНИСТАН И ЛЮТВИ ДА СИ ПОЛЗВАШ ЖЕНСКИ НИКОВЕ
  • 13 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    я раптора попрочел в уикипедията :)!!татарите зверовете владели крим и там нямало пукнат руснак до началото на 19 век.демек тва дето го пеете как крим бил винаги руски е първата лъжа.всичко на всичко крим е бил в русия 130 години ,после 70 в ссср и 25 в украина .от времето в ссср половината е бил в руската федерация половината в украинската ссср и три години е бил немски.руснаците вследствие на етническото прочистване на лошите българи,гърци,татари,украинци,италянци,немци ,поляци успяват да го овладеят едва през 1944 година етнически.и днес руснаците в крим в голяма част са първо и второ поколение местни .демек нямат никакви традиции в крим по отношение на историята .та тва е истината .другото пак приказки на пазара или в еврофутбола като ви дадат хонорарчетата от атака.иначе нека раптора да помисля.прилича ли си геноцида над кримските татари с американското избиване на индианците?за около 150 години руснаците изтрепаха или прогониха кримските татари до крак и от 100 % в края на 18 век ги докараха до 0% 1944 година,като на татарите им бе забранено да се връщат в крим през цялото съществуване на ссср.
  • 14 раптор

    0 0 Отговор
    Браво браво! Много словоохотливо! Реверсивна психология! Е тва е прекрасен екземпляр за тъмен балкански субект! Каквото и да ви кажем, вие ще сте наопаки! Попрочел съм бил в уикипедия... А извинявай, ти твоята информация на място ли я получаваш или все пак отнякъде я четеш? За татарски геноцид за 1ви път чувам! Сигурно ще го изобретите днес! 70 години в СССР е 70 години в Русия по принцип! Значи 200 години! А къде са се писали едни от най-великите произведения на руската култура? Доста често в Крим! От 18 век насам! Че татарите са тероризирали всичко и всички си е доказан факт, но нали ако трябва и към тях ще проявиш милосърдие! Всички други народи дето са живели там - не са го завладявали и ние не ги репресираме! Живучкат си спокойно! Може би само татари сме изпъдили!
  • 15 раптор

    0 0 Отговор
    Я кажи ти какво предлагаш? Чий е Крим?!?! Очевидно не е украински... Независим - опитаха се 1997г да бъдат независими, но Киев не им позволи! Тогава чий е? Само и единствено руски! Хората там искат да са в Русия, защото са руснаци повечето и се асоциират с великата държава! Или може би трябва да е васал на турция ли? Ахахаха! Съдбата ще те прокълне! Да знаеш! Подлостта ти е безгранична! По-добре си трай, не предизвиквай кармата!

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    70 години в ссср не е 70 години в русия лъжко.в ссср има съюзни републики за разлика от русия ,а и ссср не приема русия за свои първообраз.така твърди ленин когато го карат да връща руските дългове ,а и принципите в ссср са на мултинационална държава ако въобще разбираш за кво иде реч.та във въпросните 70 години в рфсср или в руската зона е 30 години ,а в усср още толкова.демек руснаците в крим са живяли поне 50 години в украинска национална среда.такава е идеята на федерациите,там републиките имат свои национални автономии,да не се бъркат с етническите такива ,но са обединени от общата наднационална идея.примери са ссср и югославия.та крим е бил в русия както казах от 1794 до 1918 ти го смятаи колко е и от 1921 до 1991 в ссср без 41-44 .няма нужда от тва да мислиш и да правиш умишлено грешни интерпретации.та тва го споменах заради факта ,че пишете как бил все в русия .буквално писаното бе крим винаги е бил в русия,а всъщност е бил само 130 години.тва са фактите и дори да приемем, че и чaстта в ссср при която крим е бил в руската федерация да е част от това пак са 150 години.за сравнение татарите са го владяли 3 пъти повече.другото дето cи писaл в крим е вярно,но това го правят колониалистите ,дошли в крим поради хубавия климат,толстой и са поставили татарите в подобно на индианците положение :).били са ненужни и поради тази причина подложени на елеминиране.според руската статистика в крим в края на 19 век е имало 500 хил татари и вследствие натиска и и

    Коментиран от #20

  • 17 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    според руската статистика в крим в края на 19 век е имало 500 хил татари и вследствие натиска и изтреблението те изчезват напълно 1944 година.на тяхно място се заселват силинте на деня първо руските богаташи с именията си и крепостните,после съветските военни и кгб персонала.тва е историческата деиствителност за етническото развитие на крим и то много прилича на овладяването на индианските територии,макар че протича на по-късен етап.геноцида на кримските татари е признат от ред организации по света и е реален такъв,щото при изгонването им от крим измира половината от популацията ,доведена до това изтребление съвсем умишлено,подобна съдба имат и кримските българи,които за съжаление изчезнаха завинаги.тва че ти не си чувал за геноцид над кримските татари не е проблем за никого освен за теб самия!другата ти лъжа че другите народи в крим не сте ги закачали :),всъщност в крим има едно и също отношение и към гърци и българи,както и към всички останали малцинствени групи дето никого не са закачали .днес в крим започва нова вълна на дискриминация към кримските татари и украинците изразяваща се в арести ,депортация, ограбване...
  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "раптор":

    я лъжеца се загрижил за моята карма :)!ти ако малко вярваш в тези работи трябва да спреш да лъжеш и да се възгордяваш, великорусино с български произход.иначе крим трябва да си бъде украински и ако има проблем с местното руско население нека се самоопредели,но без тези циркове дето путин натвори със зелените човечета и мнимия референдум.ето ти един руски професор по история които загуби работата си след като не искаше да става лъжлив мишок подобно на теб.той дава и решението и историята на крим: http://www.ukrainadnes.com/profesor-andrej-zubov-za-krim-referen/

    Коментиран от #22

  • 19 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "раптор":

    Според деса с феса Крим е бил около 3 века под турско владичество и следователно е турски;),както и България(500 г. под турско робство) е репресирала турското малцинсво с възстания(сага им казват атентати),даже сме имали наглоста да приемем свободата подарена от Русия.
    От колко години съществува Украйна като самостоятелна държава?;))

    Коментиран от #25

  • 20 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    A kak ще коментираш арменският геноцид от 3 000 000 население избити:
    „„„„Между 1895 и 1921 г. са избити 1 543 271 мъже, жени и деца, много други са изселени.““““““
    Ми те руснаците са ангели в сравнение с тези които(турците) ти плащат.

    Коментиран от #26

  • 21 раптор

    0 0 Отговор
    Добре, ще го дадем на татарите дето са ви клали като прасенца... На украинците - няма! .аси наглостта! А вие връщайте земите на османците, византийците, траките и тем подобни! Няма така неадекватно изкривена логика като твоята! Русия си е заслужила крим, там живеят достатъчно руснаци, за самите хора е по-добре да са част от русия отколкото от украйна... не бил наш! БОЛНИЦА!

    Коментиран от #27

  • 22 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    Проучих малко... сталин ги е депортирал защото са били с нацистите... И добре е направил! Не и е мястото там на тая паплач! И в крайна сметка излиза, че пак си е наш! Сталин бая народ е избил, включително руснаци! Така, че квото е било за татарите тва е било и за другите! А последно! СССР за Русия ли ще го считаш или няма? Как да го изчисляваме? 200 години са си 200 години! Ако татарите имат претенции да заповядат! Да се пробват да си го получат обратно! Но излиза, че украинците нямат право налИ? Пак ти казвам! Крим искаше да е независим, украинците не позволиха да бъде! Тъй че не е наша работа кво искат и кво мислят малцинствата! Крим си е наш!

    Коментиран от #28

  • 23 раптор

    0 0 Отговор
    Са сигурно ще кажеш, че трябва да дадем независимост на всички южни народи! Давахме на чечня... ония чакали почнаха да трепят из прилежащите територии! Общо взето всички тия ислямски народи сме ги завладявали щото са били османски васали и са трепели християните! Не ние тях! Те нас! Ако им дадем на татарите (един от най-жестоките ни врагове, отвлекли само в робство над 2 милиона души, избили сигурно няколко милиона), ще станат държава на терористи! Тва трябва да е ясно! Но има една сериозна тенденция из западняшките маниери, да сътрудничат с терористи! Тебе ще ти е много приятно!
  • 24 раптор

    0 0 Отговор
    Хванах те в зверска манипулация! Виждам, че си си подготвила пъкления урок! Но според английска уикипедия (тя е достатъчно достоверна) 1897 е имало 190х татари и 200х. татари! Преброяване е направено и 2001г... 1500х руснаци, 576х. украинци и 250х татари! Тааа какво точно не е наше в Крим? Доста малко и незначителни спорове може да има!
  • 25 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "tost":

    според мен крим е украински,а не турски .тва го дадох като пример че татарите са го владели много повече от русия!
  • 26 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "tost":

    геноцида на арменците е същия като този на татарите от 3 милиона арменци са убити и умрели около половината ,при изселването на татарите е същото.демек казано по -просто та да го разбереш и ти сталин е постъпил точно като турците преди него,но с друг народ.дори мотивите на турците и червеноармеиците са еднакви за репресиите.тва по отношение на геноцида.другото ми е ясно.ти като няма кво да пишеш и понеже си глупав и дребнав и почваш да виеш на умряло.мууу,деса трола,мууу деса турски агент,муу американците и плащат...аз кротко ще те шлевя с истината ,щото знам че от нея те боли наи-много и затова виеш!

    Коментиран от #31

  • 27 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "раптор":

    лъжко,ти няма кво да даваш освен кочината на дядо си .крим е украински и незаконно окупиран от русия ,която за това ще си носи последствията.щом обаче гониш някаква всемирна yгoдия що тогава не върнете кавказ на турците.там по твоята логика живеят хора дето не са руснаци не искат да са в русия и биха били по-добре в турция?човек ти обяснява нормално и логично и почнаха пак партизанските изцепки,трепали ни татарите и тва е причина крим да бъде обезлюден.що ревеш тогава срещу индианския геноцид,те и индианците са нападали селища на заселници?
  • 28 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "раптор":

    сталин ги е депортирал щото са били с нацистите :))))))))))и ти си проучил!!!!ти на два коня слама не би могъл да дадеш ,а си бил проучил????!!!проучили тогава че е изпратил и тези дето са се били в неговата армия от 41 до 45 година заедно със семеиствата им,проучи ли че е изпратил и родата на загиналите татари в съветската армия?ти си един мишок ненагледен лъжлив при това .наи-голямата група в немската армия заемат частите на руснаци около милион човека.и накрая излиза че украина трябва да си получи крим ако русия иска да бъде нормална страна с нормални съседи.ако ли не пак глад ,кал и мизерия,а като им писне и маидан.само че ти руснака няма да понесеш тези последсвтия скрит и стенещ в европеиска българия.нищо ,ти сам ще си биеш шамари с твоя манталитет !
  • 29 раптор

    0 0 Отговор
    Ми не ми се налага да лъжа... даже презирам лъжата! Какво му е украинското като 60% са руснаци? А украинците никога не са се били за него! Отговори ми на тия семпли въпроси! Са ние как сме го придобили крим е друга тема! Но понеже виждам, че не ти харесва и разбира се си русофоб на ниво, по твоята логика България трябва да се върне на турция и турците, защото лошите руснаци сме ви освободили... Заповядай! И на гърците трябва да върнете някои територии, щото някога са били техни! Не знам, доста неудобен начин на живот водиш! Поне философски!

    Коментиран от #33

  • 30 раптор

    0 0 Отговор
    По твоята логика трябва и добруджа да върнете на румънците щото сталин ви я даде! Но стига за българите, защото ще кажеш, че ви презирам, но това няма как да стане! Единствено съм леко разочарован! Ще кажа още примери за твоята логика: украинците трябва да върнат западна украйна на поляците... Финландците трябва да се върнат към швеция, балтика на тефтонците, казахстан и другите ц.азиатци на монголците... Китай на японците и т.н. и т.н... Индия на британците и много други! Не е тайна, че украинците са трепали поляците където ги сварят! Казаците! Но е било взаимно и все пак поляците са започнали! Украинците и пред хазарите трябва да се реваншират защото киев е бил техен и лошите руснаци сме го завоювали! Гнусната ти русофобска тактика е ясна като бял ден! Все говориш за греховете ни, но никога за мотивите ни!

    Коментиран от #34

  • 31 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Десислава Димитрова":

    Споко д€$и шъ спукаш злъчката :)Не си първата ,няма да си последната която казва „мили“ думи по моя адрес:
    „„„„„„ и понеже си глупав и дребнав и почваш да виеш на умряло.мууу,деса трола,мууу деса турски агент,муу американците и плащат.“““““““““
    Права си че истината боли,но незнам защо коментарите ти намирисват на бивш партиен секретар;).Според мен си по умна,понеже биеш чело в земята по 5 пъти на ден(при молитва),слагай феса и напред.:))))))

    Коментиран от #32

  • 32 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "tost":

    ха,ха,ха...ти си писал някакви истини?ти освен да мучиш друго нямаш написано.има един основен принцип глупи,няма как да пишеш преди да си прочел,а тъи като ти нямаш нито навика нито културата да учиш няма как да даваш акъл освен на другите алитерати като теб и да си грухкате в кочинката без мангизи все пре..ани от някого.та тук остава да се пънеш пак без да има кво да кажеш ,но си мучиш!!!!

    Коментиран от #37

  • 33 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "раптор":

    лъжко,ти си един лъжец и лицемер,както и национален предател .хванал съм те в безброи лъжи и чакам да опровергаеш поне една от тях и както ти казах в преден пост ще те наричам лъжец щото си такъв.
    украинското на крим му е това, че бе част от укринската държава незаконно окупирана от руската армия.щом в крим има руснаци които не искат да живеят там нека той се върне в украина и руснаците да покажат недоволството си .да предизвикат референдум и да излязат от украина.такива са днес нормалните практики.няма как в средата на европа някой му скимва и да си окупира.утре може ердоган да окупира полвин българия и половин гърция щото там имало турци,путин може да окупира литва заради руснаците или унгария част от румъния заради унгарците....тва са практики от преди 70 години и е вече време да се спрат.такива действия освен садам само путин е правил в последните 30 години.българия няма кво да връща щото територията и е призната от съседите ни в сегашните граници ,както и ние сме признали техните територии .демек случая е приключен ,което е основната идея на европа.квото било било сега трябва да се спазват правата на хората в реалните граници на държавите дето се намират.ако обаче украинците тормозят руснаците на етнически принцип ,то аз първи ще хвърля камъни по тях ,но руснаците са в украина 60 години и до сега са нямали никакви проблеми,напротив много често ръководителите на украйна през годините бяха руснаци!днес една част от най-боеспособните доброволчески форми

    Коментиран от #35, #38

  • 34 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "раптор":

    по моята логика ти казах само русия трябва да върне крим,щото другите държави в европа са уредили взаимоотношенията си и не допускат териториални претенции едини към други.ако се иде на тия приказки дето ломотиш трябва да почнат нови воини в европа,етнически прочиствания и прекрояване на граници ,което ние европейците не искаме и няма да допуснем.русия на база на атомните си оръжия може да задържи крим,но това ще и струва добрите отношения с ес и сащ,а крим ще бъде дълго време бяло поле на картата .

    Коментиран от #36

  • 35 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Десислава Димитрова":

    Какво ми е лицемерното? Аз си защитавам Русия от такива като тебе! Узурпатори! Я кажи щом съм лъжец, ти провери ли докладите на университета на Отава за Майдан?

    Коментиран от #39

  • 36 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

    Другите държави в европа могат да са ни благодарни, че ги спасихме от османците, наполеон и хитлер! И накрая, дори от самите нас! Имаме някой работи да дооправим! Крим етнически е наш а и исторически!

    Коментиран от #40

  • 37 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Kъде съм писал че съм умен и че разпросранявам истини?:)))))Никога не съм те обиждал,за разлика от тебе,но какво да се прави като ти е толкова умствения багаж и все пак те ОБИЧАМ.;)
  • 38 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Десислава Димитрова":

    Не се притеснявай за украинците в Русия! Как 60% от населението да си ходи? 60% е достатъчно за да се нарича земята - руска! Руснаците са там от 200 години! Административно, военно и етнически! По никакъв начин не принадлежи на Украйна! НИ най малко! Провери за президентските избори в Крим през 1997г и какво се е случило! Бях говорил с един стар познат, украинец по тази тема.. Разбира се, лицемерно бях мек (въпреки, че съм погнусен от тях)! Попитах го: вярно ли е, че в украйна руснаците се гонят и потискат? И той ми отговори накратко така: Да вярно е, но не е без причини! Тогава ми стана интересно и исках да знам каква е причината! Човека е честен и достоен и нямаше някакъв злокобен отговор! Каза ми: най-вероятно защото русия се присмива на украйна и им вика хохли! Та на кратко, става ясно, че от комлексарщина си го набутаха!
  • 39 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "раптор":

    проверих че няма такива доклади и че ти си лицемерен лъжец.
  • 40 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "раптор":

    тва дето е направила русия за европа се признава и докато русия не правеше фортиции ,заплашваики сигурността на европа ,тя бе желан съюзник и партньор.за съжаление путин е решил да е друго и тва значи други отношения независимо, че европа не иска да се кара с русия,но няма как да позволим такова отношение.крим е етнически руски и руснаците никога са нямали проблеми в него когато е бил в yкрайна и ако искат да се изчисти въпроса трябва да стане по нормална процедура ,а не силово чрез окупация.
  • 41 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    както казах хиляда пъти до сега мнението за окупацията на крим и законността на тази окупация е еднакво в целия свят.крим е окупиран от русия незаконно и там след окупацията се направи псевдореферендум.през 1997 година украина се управляваше от човек роден на руската граница и жена му родена в русия.дали тези двамата начело на украина са репресирали етнически руснаци отговори си сам на въпроса,както и на подената ти лъжа за това че руснаците били репресирани в украина.не само не са били,но и са я управлявали.отвори украинските президенти ,само един не е от регион на рускоговорящи ,а има и атнически руснак,както и сърпугата на кучма която също е рускиня от русия.демек рускоговорящите са управлявали украина в голяма част от независимостта и и няма как те да са репресирали руснаците там щото границата между руснаци и рускоговорящи уркаинци е много тънка.тва все едно кучма да репресира себе си и жена си.
  • 42 raptor

    0 0 Отговор
    Нищо не си проверявала явно... Точно в сайта на университета са! Има 79 стр доклад и лекции! Аз ги видях на френски! Понеже подразбирам ми станаха ясни! Иначе ще ревеш до последно! Едно бойче бих ти хвърлил, щото изнагляваш зверски, но уви! Интернет! Пали на село щото висшата материя ти е чужда!

    Коментиран от #46

  • 43 раптор

    0 0 Отговор
    И ква е тая логика дето ми пробутваш, че границите са неменими?!? Сръбските граници промениха ли ги? Промениха ги! Суверенитета на сума страни нарушиха ли го? Нарушиха го! Ако ти се струваме сприхави, то е щото има защо! Крим е наш! ЗАВИНАГИ!

    Коментиран от #47

  • 44 раптор

    0 0 Отговор
    Кажи малко поне не е ли наш? Или изобщо не е по твоята оригинално изкривена логика? Все пак има нещо нашенско нали? Не е баш ей така! От нищото! Хем хората са руснаци, хем военните бази са руски, хем историята е руска! Мисля, че малко е наш все пак!
  • 45 раптор

    0 0 Отговор
    Ето ти и информация за независим Крим: https://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_presidential_election,_1994 Няма много подробности за това как са прекратили процеса, но самото събитие е било! Така, че ходи се прави на умен пред ограничени американци! Тука си просто неука досада! И за доклада на университета мога да ти дам линк, но бих желал сам да търсиш! Да се припотиш малко!

    Коментиран от #48

  • 46 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "raptor":

    ти поенеже подразбираш френски и си разгадал доклада на канадския университет.ще те светна че щом го има на френски го има и на англииски та чакам линк с въпросния доклад.както казах докато не го извадиш ще те наричам лъжко.демек от сега напред завинаги щото няма такъв доклад!и не изнагляван наглия лъжец си ти.
  • 47 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "раптор":

    сръбските граници ги нарушиха следствие десете години сръбски геноцид в центъра на европа.при подобно нещо в крим едва ли ще се забави реакцията на европа по темата,но в крим нямаше такъв геноцид,напротив крим бе самостоятелен със свое управление и парламент!крим както казах и в друг пост е обречен на мизерия в русия ,макар че вече ще бъде трудно да се върне в украина,но ако путин иска да бъде ок с европа ще трябва да го връща .
  • 48 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "раптор":

    ни англииски знаеш ни руски :).кво ми даваш бе смехурко?а се и правиш на разбирач ,а и на руснак :).тва дето си го публикувал е информация за изборите в крим.подобни се провеждат там през цялото управление на крим от украйна и ако забелязваш го печелят предимно руснаци.демек крим се самоуправлява от руснаци.тва дето обаче си чел някъде или се опитваш да ми обясниш не е станало 1997 ,а пет години по-рано когато се образуваше украина и крим искаше независимост или поне руснаците там.после обаче те получиха тази ширкоа автономия ,а украйна предаде ядреното си оръжие на русия ,която заедно със сащ гарантираха териториалната и цялост.22 години по-късно путин се изметна от договорката ,което дава право украйна пак да почне да развива ядрения си арсенал,за което тя има опит и специалисти,но се надявам да не стори!