Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Януари, 2016 17:48 5 092 28

Украйна извади икономическия чук срещу Русия

  • украйна-
  • чук-
  • русия

Страната въвежда ембарго върху руските стоки

Украинското правителство одобри списъка с руски стоки, чийто внос в страната ще бъде забранен на 10-ти януари, съобщи ТАСС.

Забраната ще е в сила до 5-ти август. В списъка влизат основно хранителни продукти. То може да бъде отменено по-рано, ако Русия вземе сходно решение за блокираните украински стоки към страната.

Блокирани ще бъдат 43 вида стоки. В това число влизат хлебни изделия, риба, месо, кафе, шоколад, бобони, кафе, чай алкохол, цигари, храна за бебета, сладкиши и други изделия.

Санкциите идват в отговор на решението на Русия да преустанови действието на Зоната за свободна търговия с Украйна. От днес Киев въвежда и мита за руските стоки, които се внасят в страната. Все още не се уточнява размерът на таксите. Двете постановления бяха приети от украинското правителство на 30-ти декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    1 2 Отговор
    Ахахахаха!!
    Джуджето извадило чук!!!
    Вече бягат тези които могат от Укрия, смятай какво ще стане след тоя чук!!!!
    Ще успеят да станат най бедните, стремят се!!!(((
  • 2 мишо

    1 0 Отговор
    Мале става страшно
  • 3 FR V

    1 0 Отговор
    Руските тролове да мълчат!
    Целият свят ви е изолирал и вие се правите, че нищо не се е случило.
    Украйна се измъква от братската прегръдка и тръгва по пътя на Полша.
    Рано или късно нейният стандарт ще бъде по-висок от руския.

    Коментиран от #4, #14, #21

  • 4 Кольо

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Ха-ха-ха....... няма по смешно изказване от твоето тук .....хаааа-ха-ха-хаааа
  • 5 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    нека да видим къде имат руснаците проблеми със съседите,поне в частта дето е тук в европа.почваме с финландия ,продължаваме с балтииските страни,после полша,после украина ,следва турция.да руснаците не са виновни те укро-фашистите и жидо-масоните ги правят едни....

    Коментиран от #6, #7, #15

  • 6 999

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Тичай да смениш памперса че понамирисва на страшна неграмотност.
  • 7 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    И какви проблеми имаме с изброените, че не ми е ясно? Те самите имат проблем с нас и водят активна политика, срещу нас! Чиста параноя! Ама балтийците не реват, че сме им най-големия външнотърговски партниор! Поляците реват за Катин, ама не реват за нашите красноармейци изтрепани в техните лагери! И с финландците нямаме никакви проблеми... техните са свързани с опасения! Каквото повикало, такова се обадило! само внимавайте узурпатори! Опасна игрица играете! Лошото е като спрем да ви предупреждаваме!
  • 8 раптор

    0 2 Отговор
    Ако обиждаш някой и постоянно го сочиш като враг, какво друго му остава освен наистина да ти се превърне в такъв?!?! На някой извинение ли дължим? Може и да има на кой да се извиняваме, ама финланците ги съсдадохме (до 1970г. финското малцинство в швеция е кастрирано по химически път), поляците сами се набутваха при нас в желанието си да покажат какви велики панове са и да угодят на Рим, а балтийците ги спасихме от тефнонското угнетение! Угнетение, което е по-варварско от викингско нашествие! Клали са ги и се отнасяли с тях като с паразити! Днес са свободни! Имат право да се притесняват, но не много, защото е лесно да ни разлютят! Хубавото е, че прощаваме, простете ни и вие!

    Коментиран от #9

  • 9 999

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "раптор":

    Приятел по голяма част от Българите не мислят като Деса и Ония с коня на които им се плаща за глупостите които плещат,а се съмнявам, че са и Българи. Българина е достоен и православен християнин и точно това иска да унищожи САЩ защото докато сме такива ще сме на страна та на Русия и затова те искат налагане на исляма на балканите.

    Коментиран от #10

  • 10 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Извинявам се на всички останали! Понякога ставам черноглед и сляп под влиянието на тези узурпатори!
  • 11 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Това е все едно някой, който ти живее под наем в таванската стая и е затънал в дългове да заплаши, че ще спре да те муфти за цигари, като се засечете по стълбите.

    Коментиран от #12

  • 12 възмутен

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Иван Господинов":

    Браво Ванка това е точната приказка, Путин като затвори крана за горивата ще загинат
  • 13 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Този глупак се е самоубил, но още не го разбира!
  • 14 хааахххххххаааааааааааааааааа

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Абе ти пак показваш че си тотално неадекватен бе...Какви изолвации те гонят бе охххи...А Украйна нека да тръгне по пътя на Полша--тъкмо поляците са подали иск в Европейският Парламент за обещетение на полски имоти в Украйна--за над 5 милиарда долара....Защото поляците казват така-Подписахте евро-споразумението----сега плащайте по евро законите......Така че пич,няма никакво "светло европейско бъдеще"--а само интереси за пари.....Просто сега всички "демократични държави" разкъсват Украйна--Та те питам тебе овчи--това ли е светлото евро бъдеще??? То май стана по-светло и от комунистическото бе.
  • 15 Сорос

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Десо..ма..троле смешен--руснаците нямат проблем с никого--а останалите имат проблем с тях--а това е в следствие на една житейска мъдрост ма....."да би мирно седяло--не би руски шамар видяло"....
  • 16 гост

    0 2 Отговор
    по плюсовете и минусите си личи че деса и фрв са тролове
  • 17 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    руснаците нямали проблеми с никого,но тук странно що ревете да не пада цената на газа ,да не се качва долара,да няма европейска блокада на руски стоки....мили путинофилчета особено онзи дето си е сменил чипа от българин на великорусин.има една поговорка кажат ли ти веднъж ,че си магаре се сърдиш ,два пъти като го чуеш се биеш,но като ти го казват постоянно ,вземи си самар!тва е положението. руснаците,сега се бутат наляво и на дясно да помагали да оправяли ,да давали акъл и никаде никои не ги ще, що ли?явно водката по химически път им е променила акъла подобно на финланските тестиси от вицовете на раптора!

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    ''има една поговорка кажат ли ти веднъж ,че си магаре се сърдиш ,два пъти като го чуеш се биеш,но като ти го казват постоянно ,вземи си самар'' - та нали на теб всички ти казват че си трол ??? не крий истината и да не се пенявиш много :)
  • 19 Бай хой

    0 2 Отговор
    Горките марионетки от киев.

    Някой каза ли им че когато некадърникът извади чука най много да си пречука ръчичката?
  • 20 раптор

    0 2 Отговор
    Университетът на Отава проведе проучване за това кой е стрелял на майдан! От анализирани 30гигабайта преговори на Беркут, 1500 видеа, 5000 снимки, балистически траектории става ясно, че извършителите на тези зверски убийства са не кой друг, а нацистките военни формирования, подкрепяни най-вероятно от запада! Тааа при всички случаи, тия клоуни дето са на власт са нелегитимни! Милитаризиран държавен преврат! Малцинство създават хаос, за да се доберат до властта! Това на повечето хора им е ясно, но за троловете, подобно проучване е гръм от небето! Един от най-престижните канадски университети, слънце на демокрацията, да потвърди тази истина! Ако са читави хора, водени от благородни намерения, ще им е доста тежко!

    Коментиран от #23

  • 21 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Ооо,Фикри- как е бе апап ,расте ли пишката.Викаш Украйна сега започва да настига Полша,по натрупан външен и вътрешен дълг,трудно ще ги настигне.Изолираната Русия скоро събра 49 държави във ШОС ,големи държави,с милиардни и многомилионни населения,с ядрен Пакистан и 300 000 000мил Малайзия ,и други такива които пратиха свои наблюдатели.Сега очаквам точно 6-7 минуса,точно толкова успявате да нач.кате тримата Убавци.
  • 22 раптър

    0 0 Отговор
    Яйцок, Украйна може да извади само нас.ан г.з, нищо друго!
  • 23 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "раптор":

    тва е гнусна лъжа.толкова гнусна колкото и деянието извършено от пропутиновите сили срещу свободните хора на украина.гледаи клипа с убииствата ,там може да видиш точно от къде се стреля,а може да гледаш и интервютата със семействата на убитите.за нито един няма съмнение кои са стрелците.тва което направиха украинците при защитата на своята идентичност и тяхната жертвеготовност аз не съм видял никаде до сега,а може да се каже ,че много съм видял.тва бяха хора дето без страх отиваха на сигурна смърт абсолютно невъоръжени и беззащитни,но горди и непримирими .тва което видях направо ме покърти,но за лъжливите копеикаджии едва ли има значение тази жертвеготовност.разни хора разни ценности,кво да се прави!
  • 24 раптор

    0 0 Отговор
    Обяснявай ги на учените от Отава! Ама ти се стегна втулката! Чак за романтиката на украинските дегенерати щом разправяш... начи положението е сериозно! И ще те светна още една тайна - не всички на майдана са били провокатори и бандити! Не всички... Но държавния преврат стана насилствено и изкуствено! Това е ясно!

    Коментиран от #25

  • 25 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "раптор":

    както казах си лъжец .няма такова изследване в отава.тва е поредната ти лъжа.що се отнася до това което сториха украинските патриоти в русия никога такова нещо не се е случвало.ако се сещаш за такова събитие разкажи за него .тва дето направиха украинците при стрелбата срещу тях няма аналог дори в световната история.
    няма никакъв държавен преврат в украина тва е поредната ти лъжа .тя не е твоя ,а на лъжливите ти господари.провери кво е преврат по дефиниция няма такива компоненти в украина ,а и нито една страна не приема случилото се в украина за преврат.
    иначе нищо не ме е стегнало с такива низки хорица като вас не мога да се натоваря,но наистина сте за презрение,лицемерни и дребни душички.яде български хляб тече му българска кръв във вените ,а плюе българия ,готов е да направи черното бяло за да защити един тиранин къвто е господаря му и т.н. щуротии ненагледни дето ти чета всеки ден за великорусите и тяхното бъдещо световно господство...комплексария до шия и липса както на образование така и на елементарни ценности. на маидана не били всичките провокатори??!!!!!ти пък от ква позиция може да коментираш небесната сотня бе ренегате,мишко клета?

    Коментиран от #26

  • 26 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Десислава Димитрова":

    По принцип от великоруска позиция... Доста доста над нещата! Влизаш в сайта на университета на оттава и намираш материалите! Повечето са на френски, но за твое учудване, аз и френски знам... Може би ги има и в английски вариант! Но ги има! Не лъжа! 79 страници доклад + десетки лекции!

    Коментиран от #28

  • 27 раптор

    0 0 Отговор
    Обясняващи колко фалшив е преврата в украйна! Днешното им плачевно положение също потвърждава това!
  • 28 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "раптор":

    даи линк бе лъжец лъжлив.даи официално изявление на въпросния университет по темата .няма такова изследване щото в канада няма толкова долни хора ,дето ще напишат за черното, че е бяло заради някое спестено руско долърче.иначе мога да ти дам линк веднага където ясно се вижда от къде се стреля по тълпата .този линк е достъпен за всички,както и интервюта с отселели и съратници на загиналитe ,както по отделно така и в общи изявления.другата ти лъжа е подобна ,както казах няма страна дето да твърди, че в украина е станал преврат.при преврата участва армията бе смешко и то на страната на свалящите властта.в украина стана по-скоро обратното военизираните структури на спец частите бяха на страната на янукович до неговото бягство.намери ми страна без великорусия дето да пише, че в украина е станал преврат.аман от плоски лъжи.та чакам линкове и доказатлства да подкрепят думите ти,докато не логнеш нещо дето да е надеждно ще те наричам лъжец при всяко свое обръщение към теб щото си такъв!
Новини по държави: