Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 17:12 1 059 0

Фондовите пазари ще страдат до пролетта

  • фондов пазар-
  • криза-
  • цие

От началото на тази година фондовите пазари в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) регистрираха множество спадове. Те варираха от -8% в държави като Хърватска до -40% в Украйна. Забавянето на икономиката и нестихващият поток от лоши новини в резултат на дълговата криза са основните причини за липса на подкрепа на капиталовите пазари. Негативните фактори ще доминират до пролетта на 2012 г. е мнението на анализатори от „Райфайзен Рисърч”. Те смятат, че пазарите ще се отделят от дъното едва след като бъде осигурено ново начало за периферните страни на еврозоната и при появата на признаци на стабилизация в икономика, което вероятно ще доведе до обрат през втората половина на 2012 г.

“Въпреки че цените изглеждат атрактивни, трябва да се има предвид, че прогнозите за ръст на печалбите през 2012 г. в ЦИЕ ще претърпят промени в низходяща посока. Вследствие на това заемаме защитна позиция по отношение на нашето секторно позициониране. Подбрани инвестиции в корпоративни облигации с рейтинг ВВ в ОНД като например „Алфа Банк” и „Вимпелком” с доходност от 6.4% до 9.4% може да представляват алтернатива за по-рисково настроени инвеститори”, обясняват анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА