6 Октомври, 2011 09:01 6 874 1

Трайчо Трайков: Огромни капитали напускат България

  • трайчо трайков-
  • капитали
Трайчо Трайков: Огромни капитали напускат България - 1
Снимка: БГНЕС

През тази година от България излязоха огромно количество финансови средства, призна пред „Денят започва“ по БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Причината за това е, че чуждестранните компании - майки са започнали да изтеглят капиталите си от България, за да посрещнат своите разходи. Това е лошо за страната, подчертава министър Трайков. Той твърди, че все пак през тази година са инвестирани около 1 милиард евро в промишлеността.

„Има неща в политиката, които по-рядко се казват, но са много верни. Това е едно от тях. Така Трайков коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, който тази седмица заяви в Чехия, че европейските страни в криза трябва да намалят заплатите и пенсиите до нивото в България. Когато чужденците ни поздравяват за стабилността в България, аз винаги им благодаря. За съжаление е трудно да обясним на хората у нас, защо трябва да сме толкова финансови дисциплинирани“, добави Трайков.

Коментирайки негативното влияние на световната криза върху България, той заяви, че нашата страна е свързана с европейската и световната икономика. Това е продиктувано от нашите икономически връзки. "Това продължава да е така. Все още няма сериозни размествания в световната икономика. За това няма от каква да се плашим", смята Трайков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Милков

    4 1 Отговор
    ТОВА Е НАПЪЛНО НОРМАЛЕН ХОД НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ КОМПАНИИ, А ПРОЦЕСЪТ Е ОТ НАЧАЛОТО НА МИНАЛАТА ГОДИНА... ПАРИТЕ СА ТАМ, КЪДЕТО ГИ УВАЖАВАТ И КЪДЕТО НЕ ГИ ПЛАШАТ С НЕПРЕМЕРЕНИ ПРИКАЗКИ И ДЕЙСТВИЯ /БЕЗДЕЙСТВИЯ/. НЕ Е ДОСТАТЪЧНО, ДА СА НИСКИ ДАНЪЦИТЕ, ИНВЕСТИТОРИТЕ ИСКАТ ПРЕДВИДИМОСТ НА ПРОЦЕСИТЕ, ВЪРХОВЕНСТВО И РАВНОПОСТАВЕНОСТ ПРЕД ЗАКОНИТЕ ЗА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ИГРАТА. ТОВА ВКЛЮЧВА МНОГО НЕЩА И ТЕЗИ, КОИТО СА В "ДЖАЗА" МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА