27 Септември, 2011 13:02 1 198 0

Трайчо Трайков: „Булгартабак“ може да бъде препродаден

  • булгартабак-
  • трайчо трайков
Трайчо Трайков: „Булгартабак“ може да бъде препродаден - 1
БГНЕС

Компанията, която приватизира „Булгартабак“ - „БТ Инвест“, вероятно ще го препродаде, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Това може да се случи всеки момент, защото има ограничения за препродажбата на акции на „Булгартабак“, но няма такива върху акциите на компанията, която притежава“, смята той.

На 2 септември Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол одобри сделката за продажбата на „Булгартабак“. „Тази сделка трябваше да бъде направена, и съм доволен, че стана. Взехме пари, изтеглихме ликвидност от компанията“, заяви министърът пред Нова тв и окачестви сделката като „прилична“.

На въпрос защо държавата е продала компания, за която е знаела, че ще бъде препродадена и не означава ли това, че продажбата е била осъществена на ниска цена, икономическият министър коментира, че логиката на купувача може би е, че ще оптимизира предприятието и след това ще го препродаде с надценка.

По думите на Трайков финансовите инвеститори, за разлика от стратегическите, купуват компании с цел да влязат в партньорство с компания от бранша.

„Не знам кой стои зад купувачите на "Булгартабак"", допълни той и не коментира твърденията, че зад купувачите стоят инвеститори, свързани с изпълнителния директор на „Корпоративна търговска банка" Цветан Василев и депутатът от ДПС Делян Пеевски.

„Това, което можех аз да направя, е да създам предпоставки за добра сделка, като вкарах консултант с добра репутация", заяви по повод на процедурата по приватизацията Трайков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА