Last news in Fakti

13 Януари, 2016 19:10 1 169 2

Лукарски представи  „София Тех Парк“ на делегация от Туркменистан

  • лукарски-
  • туркменистан-
  • софия тех парк
Лукарски представи  „София Тех Парк“ на делегация от Туркменистан - 1

Министърът на икономиката Божидар Лукарски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и изпълнителният директор „София Тех Парк“ Елица Панайотова представиха новооткрития Научно технологичен парк в София на правителствена делегация от Туркменистан, начело с Шамухамет Дурдилиев, заместник-председател на Кабинета на министрите на Туркменистан. Делегацията е на посещение в България по покана на министър Павлова.

Божидар Лукарски посочи пред гостите , че  „София Тех Парк“ е първият научно-технологичен парк в България, а изграждането му е насочено към развитието на икономика на знанието, на модерните технологии и иновациите. По думите на министъра на икономиката  територията на парка е мястото, където да взаимодействат наука и бизнес и  да създават добавена стойност за икономиката.

Ръководителят на туркменистанската делегацията Шамухамет Дурдилиев, поздрави министър Лукарски  за реализирането на проекта и прояви интерес към повече информация за изпълнението му с цел бъдещо партньорство. По време на обиколката в „София Тех Парк“  гостите от Туркменестан имаха възможност да разгледат сградите на инкубатора, форума и лабораториите в комплекса, както и допълнителна прилежаща инфраструктура, многоетажен паркинг и спортни площадки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барбалан

    0 0 Отговор
    Всичко е страхотно, особено много ме впечатли информацията за многоетажния паркинг и спортните площадки - предполага се че и те са хай-тек... затова сигурно вече традиционно ще струват бая...
  • 2 Прагматик

    0 0 Отговор
    Създаването му дава условия да превърне България в отлично място за правене на бизнес, което предлага значителни икономически и логистични предимства на чуждите инвеститори. Много добър проект на министър Лукарски!