Last news in Fakti

18 Януари, 2016 12:22 891 0

Подобряването на условията на труд чрез сигурна технологична база

  • подобряването-
  • условията-
  • труд-
  • сигурна-
  • технологична база
Подобряването на условията на труд чрез сигурна технологична база - 1
Снимка: Министерство на енергетика

"За нас от водещо значение е подобряването на условията на труд чрез сигурна технологична база". Това кaза заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков в Раднево на церемония по предаване на новия роторен багер К 400 на "Мини Марица-Изток".

По неговите думи, десет години след последното въвеждане в експлоатация на тежко минно оборудване, сега с новия багер не само ще се модернизира производството в най-голямото въгледобивно предприятие у нас, но и ще се намалят разходите за поддръжка и експлоатация при добива на въглища. Машината К 400 ще работи за изземване на вторичната откривка от вътрешното насипище на рудник „Трояново-1”.

"В дългосрочен план реализираната инвестиция от 9 230 770 лева ще обезпечи значително работата във вътрешното насипище, гарантирайки стабилността на минно-добивните дейности в държавните мини", каза още заместник-министър Станков. Той подчерта, че направената инвестиция е само крачка за постигане на по-ефективен добив и надеждни доставки на първичен енергиен ресурс за производство.

Със средства от Международния фонд „Козлодуй“ предстои в „Мини Марица-изток” ЕАД да бъдат изградени още два нови роторни багера на обща стойност 30 млн. евро. Заместник-министър Станков бе категоричен, че с реализацията на всички тези проекти ще се гарантира сигурността на енергийните доставки в страната чрез надеждно снабдяване с лигнитни въглища на топлоелектрическите централи в комплекса „Марица Изток“, които са с обща инсталирана мощност 3300 МВт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА