Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 18:43 2 256 0

Голяма държава инициира развитието на Евразийската електронна борса на труда

  • казахстан-
  • работа-
  • труд-
  • борса

Проектът е идея на Казахстан

Голяма държава инициира развитието на Евразийската електронна борса на труда - 1
Снимка: Shutterstock

Страните от Евразийския икономически съюз (ЕАИС) по инициатива на Казахстан разработват електронна трудова борса, която ще функционира в рамките на съюза, съобщиха от пресслужбата на Министерството на търговията и интеграцията на републиката.

"Въведена е в експлоатация единна система за търсене "Работа без граници", която предоставя достъп до информация за налични работни места и свободни позиции. Работи се по развитието на Евразийската електронна борса на труда", се казва в съобщението.

По данни на ведомството в момента броят на трудоспособните граждани на страните от ЕАЕС е 93 милиона, за които са създадени равни условия за работа във всяка от страните на съюза.

За създаването на благоприятни условия за заетост в рамките на ЕАЕС е извършена огромна работа. „Например тази година на сайта на ЕАЕС беше подписано споразумение за взаимно признаване на документи за академични степени в страните-членки на ЕАИС, което дава възможност да не се провеждат процедури за признаване на документи за образование съгласно националното законодателство на Образователните документи за много специалности (с изключение на педагогическите, юридическите, медицинските и фармацевтичните) се признават взаимно на териториите на страните-членки на ЕАЕС, като по този начин освобождават работниците мигранти от преминаването през дълга и скъпа процедура за признаване на документи“, поясняват от министерството.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА