Last news in Fakti

16 Февруари, 2016 17:07 1 844 10

КРИБ безрезервно подкрепя кабинета

  • криб-
  • кирил домусчиев-
  • подкрепя-
  • бойко борисов

Свалянето на мониторинговия режим за Румъния, но не и за България, е дискриминационно

КРИБ безрезервно подкрепя кабинета - 1

Предвожданата от Кирил Домусчиев Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) вече не иска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова и засвидетелства пълна подкрепа към правителството, омаловажавайки теми като спряния търг за магистрала "Хемус" и данък "уикенд".

Трябва да сме единни като нация. Това е кабинет, който миналата година свърши доста полезни неща и реформи, даде стабилност, продължи с хвалбите Домусчиев след продължителна среща с премиера Борисов и министри в МС, като потвърди подкрепа за правителството.

Шефът на КРИБ отбеляза, че в разгара на бежанската криза не трябва да се клати правителството. Домусчиев повтори най-важните за Борисов мантри- стабилността на държавата, реформите, успехите в борбата с контрабандата и в усвояването на еврофондовете.

На общото си събрание, проведено на 10 февруари, КРИБ реши да иска спешна среща с премиера, на която да изрази своята подкрепа за управлението.

Свалянето на мониторинговия режим за Румъния, но не и за България, е дискриминационно, смята Кирил Домусчиев.

По някои неща изпреварваме румънците, например усвояване на фондове. Там току си арестуват някой министър, не са много по-различни от нас, продължи с аргументацията Домусчиев. Той допусна, че може би самите ние сме си виновни за това как коментираме държавата си и какво медиите отразяват.

Видно е, че правосъдната система не работи, виждате престъпниците на улицата, трябва реформа. Има и в образоването какво да се направи, ние не получаваме кадри, а работни места има, все пак отправи критики той.

Работодателите не искали оставката на Румяна Бъчварова, стана ясно още след днешното изказване. Припомняме, че след убийството на бизнесмен КРИБ излезе с остра декларация, настояваща за резултати. Такива още няма, но от КРИБ се надяват, че разследващите ще се справят така, както са открили стрелците по Алексей Петров.

Енергийната такса "задължение към обществото" за бизнеса да намалее плавно от април, очакват от КРИБ след срещата с премиера и част от кабинета.

В присъствието на енергийния министър Теменужка Петкова са обсъдили увеличената от миналото лято такса "задължения към обществото". Има спад на износа след нейното увеличение, свиват се инвестициите в нашите предприятия, ожали се Домусчиев.

От КРИБ имат 15 точки за нейното намаляване, имало нагласа от кабинета да се търси решение. От новия регулаторен период през април таксата да почне да намалява плавно, обсъдили с Борисов и Петкова.

Бизнесът твърдо иска облекчаване тежестта от несправедливо високата такса. Днес получили уверение от Петкова, че са на прав път с диалога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    2 0 Отговор
    Дискриминация е във Варна да плащат с 10-15% по-евтино за горивото!
    Аман от назначени работодатели!!!
  • 2 Боко

    0 0 Отговор
    Бат Бойко затова е велик, скръцне ли със зъби и всички мижитурки, дори и богатите, се н.ират. Свинския сега друга песен запя. Аман от протежета без собствено мнение.

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 неутрален

    0 0 Отговор
    Абе, нямате грам себеуважение, Тиквока ти напомни, че да не забравяш когато ти е помагал за "Лудогорец", а сигурно ти е напомнил, че имаш къща - паметник на културата и започна да се шуми и коментира около този въпрос от Люба Кулежич и след това предаване вече я няма в ефир. Ех, ду......и, до кога ще ближете на Тиквока з.д...а? БЕЗ ДОСТОИНСТВО ТВАРИ!!!!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГАЗ 21

    0 0 Отговор
    Егати смешника много бързо забрави исканията към Борисов, след убийствата на собственика на модна къща Агресия и на ликвидатора на не знам си кое на ВИС 2. Или просто Бойко Борисов те успокои, че ти няма да си следващия и ти си успокои. Така а аз искам да питам журналистите не само в този сайт, а като цяло. Скъпи журналисти ( четвъртата власт в държавата ), защо Вие не напомните на Домусчиев какви заплахи и ултиматуми налагаше на Бойко и какво става с разследването на тези убийства.
  • 7 буааа

    0 0 Отговор
    Еййй голЕмо мазнене, голРмо слагане, голямо нещо...
    Ама то не е като да се праЙш на батка на някакво си журналистче.
    Гади ми се!
  • 8 555

    0 0 Отговор
    До какво се докосне Тиквата то се Овонява...
  • 9 Баш Майстора

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боко":

    Батти е същата мижитурка ,даже е царя на мижитурките!
  • 10 КОЙ

    0 0 Отговор
    И този е от една детска градина с Боко.Държат се за шлифера на ДС и слушкат за да папкат.