Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 14:34 1 601 0

България в борба за руските туристи

  • николина ангелкова-
  • борба-
  • руските-
  • туристи-
  • визи

Ростуризъм: България е готова да намали цената на визите

България има намерение да направи безплатни визите за деца на възраст до 16 години. За останалите руснаци цената на визата ще стане по-евтина. Това съобщи шефът на Ростуризъм (Федералната агенция по туризъм на Руската федерация) Олег Сафонов по време на кръгла маса в Държавната дума. „България е готова да намали цената на визите и да опрости визовите процедури“, казва Сафонов, цитиран от "Федеральное агентство новостей“.

Според него София е готова да отмени и процедурата за вземане на пръстови отпечатъци от туристите.

Припомняме, че в специално интервю пред Факти.бг министърът на туризма Николина Ангелкова първа съобщи, че "съвместно с МВнР успяхме да въведем и допълнителни облекчения за пътуване – руските деца до 16 г., които идват на организиран детски туризъм у нас, ще получават безплатни визи."

Министър Ангелкова присъства на кръглата маса в руската столица. Днес тя представя България като целогодишна туристическа дестинация в руската Държавна дума. Страната ни една от малкото държави, които ще имат тази възможност и единствената от региона, които са получили покана за участие в парламентарните изслушания в Долната камара на Федералното събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА