Last news in Fakti

22 Май, 2015 07:30 1 293 0

6 начина да управлявате дома и работното място

  • работното място-
  • управлявате-
  • дом-
  • начина-
  • съвети

Отделете определени часове на деня, когато не искате да бъдете обезпокоявани

В днешно време една част от жените предпочитат да работят от дома си. Това е предизвикателство за тях, защото домашните задължения като цяло са приоритет пред работните срокове, пише порталът "мама, татко и аз". Опитайте да изпълните следните съвети, за да управлявате дома си и работата си, без да правите компромис и с двете.

1. Изберете си конкретно пространство

Това може да бъде собствено работно място в ъгъла на спалнята или другаде. Не работете на леглото си, в трапезарията или в градината при другите. Вашето семейство ще се отнася към работата ви небрежно.

2. Създайте си график на работа

Не си създавайте навика да работите когато ви хрумне или когато сте свободни. Вашата работа трябва да се разглежда като „специално време“ от вашето семейство. Свършете домакинската си работа, но когато приключите с нея се заемете с другата и се придържайте към работните си часове.

3. Определете си ясни правила

Отделете определени часове на деня, когато не искате да бъдете обезпокоявани от силна музика и приятелски посещения. Кажете и на другите и бъдете внимателни да не нарушавате собствените си правила. Ако нарушите собствените си правила няма да срещнете насърчение и подкрепа и от другите.

4. Споделяйте професионалните си успехи със семейството

Много от тях ще ви се възхищават, след като осъзнаят колко значителен е вашият принос за организацията, в която работите.

5. Облечете се за работа

Никога не работете в нощница или немарливи дрехи. Подходящите дрехи създават настроение и отношение към работата ви.

6. Бъдете гъвкави

Това е задължително условие, за да планирате какво искате да направите за деня, но си оставете време и за неочакваното. Не забравяйте, че сте избрали да работите от дома си, защото сте имали семейни ангажименти, за които да се погрижите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА