Last news in Fakti

9 Март, 2016 16:46 33 556 52

Ротшилд предупреждава Русия

  • русия-
  • криза-
  • джейкъб ротшилд

През последните няколко години развиващите се страни бързо започнаха да трупат дълг във валута. Сега ще трябва да връщат кредитите, които са поскъпнали заради повишението на курса на долара и срива на петролните цени

Ротшилд предупреждава Русия - 1
Снимка: АП/БТА

През 2016 г. ситуацията в глобалната икономика и на финансовите пазари ще продължи да се влошава.

Най-тежко ще бъде на страните, които зависят от цените на петрола. За това предупреждава в писмо до клиентите председателят на съвета на директорите на фонда RIT Capital Partners Джейкъб Ротшилд.

През последните няколко години развиващите се страни бързо започнаха да трупат дълг във валута. Сега ще трябва да връщат кредитите, които са поскъпнали заради повишението на курса на долара и срива на петролните цени. Страните като Бразилия, Русия, Нигерия, Украйна и Казахстан изпитват сериозни трудности, се посочва в писмото.

Джейкъб Ротшилд отбелязва, че кризата настъпва по целия свят: истинските мащаби на забавянето на икономиката на Китай не са ясни, ръстът на БВП на САЩ и ЕС разочароват, възможното излизане на Великобритания от ЕС също създава големи рискове. Политическата криза в Близкия изток също оказва негативно влияние на световната икономика.

На 19 февруари ръководителят на Сметната палата на Русия Татяна Голикова съобщи на президента Владимир Путин, че през 2015 г. външният държавен дълг на Русия се е свил с $4,4 млрд. до $50 млрд. Съвкупният външен дълг, който включва и задълженията на руските компании, възлиза на $515, 3 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТ

    8 3 Отговор
    Тоя вампир не умре ли ????

    Коментиран от #2, #3

  • 2 FR V

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "ТТ":

    Преди това ще трябва да му лъснеш обувките!

    Коментиран от #11, #51

  • 3 onq s konq

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТТ":

    Ако беше умрял как щеше да разбереш че Русия има 500 МИЛИАРДА ДЪЛГ,който обаче е вземан когато цената на нефта беше висока и не беше проблем да си го изплаща редовно?

    Коментиран от #13

  • 4 Бай Коста

    5 3 Отговор
    Пак пропаганда. 50 милиарда държавен дълг са смешно малко за Русия, то САЩ им дължат повече. Внушават се мислите, че изброените държави ей сега ще се пръснат... Да, изпитват затруднения, но ние също ги имаме, макар че купуваме нефтени продукти. И всички мълчат, че проблеми има Норвегия, а и фракинг секторът в САЩ.
    Бих гледал добродушно такива новини, ако ние процъфтявахме....
  • 5 ПАНИКА

    7 3 Отговор
    ОПААА ЩОМ И САМИЯ ДЯВОЛ ВЗЕ ДА ДЕЗИНФОРМИРА ЗА БАЛОНА ДОЛАР РАБОТАТА НА МАРОКАНЦИТЕ ИМ Е СПУКАНА ???!!!;;;;
  • 6 ааао

    9 2 Отговор
    Бай Коста сега оня платения с коня до, който достигат жълти стотинки от мъртвеца с костюма Ротшилд ще те коментира хайде на бас...
  • 7 чичо Скруч

    5 0 Отговор
    На тоя парите не бяха ли у КТБ?
  • 8 ghost

    6 3 Отговор
    Евала ..... , специалист по всичко, това политика, икономика, а за колите да не говорим ......:):):)
  • 9 Банкера

    9 2 Отговор
    Светът изхвърля умрелия гущер. Русия каза "..сус бе.. или ще има юмрук в мордата". Русия спря изнудването на САЩ "... вземай талаш и плащай с природни богатства и злато, защото ще ти дойде цветното или ще падат бомби като юлска градушка".В момента националният дълг на САЩ е 70 трилиона долара (но според неофициални източници сумарният дълг на САЩ е над 700 трилиона долара. Е-е-е-е, няма как рептилите да не изпълзят...
  • 10 ghost

    4 2 Отговор
    Това беше за onq s konq ;)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шампиона

    4 3 Отговор
    Никога няма да умре..Прекалено хубаво би било..
  • 13 999

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    И ти ако беше умрял нямаше да знам колко може да бъде глупав човек.
  • 14 999

    8 3 Отговор
    Ако човек си направи труда да прочете в чичко Google * Ужасът наречен Ротшилд* ще разбере ,че ако на земята съществува зло наречено дявол то това е тази фамилия.
  • 15 Loki

    3 6 Отговор
    Ето такива хора имат необходимия кураж и възможности да набият канчето на гадното джудже, което саботира цивилизацията. Изразявам позицията си като изключително информиран с дейността на фамилия Ротшилд и разбирам къде ги сърби дежурните форумни руслямисти.

    Коментиран от #20

  • 16 99999

    3 3 Отговор
    i ne samo tazi familiq ima i o6te nqkolko nari4at se Bilderberg group te vinagi sa finansirali i dvete strani v edna voina ot vremeto na Napoleon i sa vinovni za kup gadorii koito se slu4vat na 4ove4estvoto
  • 17 КО НЕ

    4 2 Отговор
    Русия им е враг, обаче тоя понеже им желае доброто ги предупреждава?! Сякаш не знаем колко дълг имат САЩ към Русия, а то е лесно да се провери и тогава устата зяпва! Той тоя дълг също е в долари и какво се получава??? А??? Ами вкусните доларчета по сегашния курс спомагат неимоверно руската икономика при толкова слаба рубла - усмивкииии...
  • 18 пор сикишар

    5 2 Отговор
    Майко мила забележете го този сайт , казваш нещо срещу човека 7-8 минуса от раз

    Коментиран от #23

  • 19 ghost

    4 2 Отговор
    Коня е с минимум 5-6 профила, бая минуси ми е натряскал ......

    Коментиран от #21

  • 20 999

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Loki":

    Да те са имали кураж да убият Кенеди и Линкълн, но ти пич си объркал рейса, бъркаш информиране с финансиране.
  • 21 999

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "ghost":

    Да сме по точни 8 профила.
  • 22 Д23589734

    3 2 Отговор
    А чичко Путин си го премества от единия крачол та праааааво в другия
  • 23 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "пор сикишар":

    Ми, от раз я! 300 долара месечна заплата да не мислиш, че лесно се заработва на по 1.75 цента на клик? Хората имат по няколко профила и само отварят темите, цъкат минусите и в вледващия сайт. Така се появяват на веднъж по 6 минуса, че и повечко.
  • 24 Петко Воивода

    5 1 Отговор
    Може света да е негов но от лошотия,лакомия и клетви е станал като зомби да му е.....ра парите , човек без душа и чувства е бедняк и с пари.
  • 25 Бульбаш Картофель

    4 0 Отговор
    Ако се съди по минусите- май в тоя сайт се издадоха няколко рептило-масонски тайни, а щом ГОЛЕМИЯ изсъхнал Господар си е отворил устата да кълне - значи иде оня червения с разширените вени, дето не признава "НЕ" и много €$€!
  • 26 некойси

    3 0 Отговор
    Е каквото и да стане винаги може да насъска верните американски гоя готови да умрат за малко долари и да спретне както назад в историята поредната световна война.
    Пък след това, кой бил прав, кой крив, кой печатал хартийки и ги давал на заем и после разграбвал цели държави ... кой ще ги помни тези неща.

    Коментиран от #27

  • 27 Астарот

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "некойси":

    ГОИ е определение за всички хора които НЕ СА ЕВРЕИ! Също както за мюсулманите - НЕВЕРНИЦИТЕ! Ние сме божия грешка- вирус и трябва да умрем, тяхната свята задача е да ни избият! ГОИте трябва да бъдат избити без съжаление, иначе капката жалост дадена от убиеца може да възроди душата на "неверника"! Имах бивша приятелка от детството, която беше еврейка от арменски произход, сега живеят в Лондон и ме уговаря едни работи...

    Коментиран от #31

  • 28 тото

    2 1 Отговор
    този бих го убивал бавно...както и всичката чифутопоклонническа измет,къде си Хитлере ти ги оправяше брат.....дано някой като теб ги подкара че съсипаха света гадовете чифутски...
  • 29 Румбо

    3 1 Отговор
    Ах,голяма грешка е направил фараонът навремето,другояче е трябвало да постъпи и сега нямаше да патим от тия!Ама мека душа е излязъл,уплашил се е от Мойсеевите шашми!
  • 30 Иван Господинов

    6 1 Отговор
    Тия рептили нямат измиране. Точно пък Русия хич не я мислете. Може да не са цъфнали като икономически положение за обикновеният човек но държавата им е в цветущо здраве. Поддържат външен дълг 20% от БВП изпълняват си договорите към контрагентите. Водеща държава след Китай в БРИКС. Геостратегически се ориентират перфектно и пресичат всички опити на Щатите за влияние около границите си. Въоръжени са до зъби с модерни оръжия. По-скоро щатите ще издъхнат с техните безкрайни харчове за военно дело. Дългът им е 120% от БВП и на практика е неизпълним. Китай вече не им приема доларите а иска плащания само в злато. Ако не успеят да предизвикат глобална война до едни 50 години кономиката им бавно ще гасне. Китай е следващият световен лидер да се надяваме да водят поне малко по-миролюбива политика от Щатите, че да си почине малко планената от войни и убийства за ресурси.
  • 31 некойси

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Астарот":

    Ще споделиш ли какво те уговаря твоята приятелка еврейката от арменски произход че ми възбуди любопитството?
    Да знаеш, че при обрязване се губи от размера.
  • 32

    4 1 Отговор
    Абе не са за подценяване тези рептили, щом изглеждат като гущери и така ни манипулират съзнанието че ги виждаме като хора, смятайте още кво могат да сторят с нас.......и навярно го правят........
  • 33 panameca

    6 0 Отговор
    Хитлер пък точно е бил финансиран изцяло от Ротшилд !! За това семейство създаването на Войни е начин за оцеляване и трупане на капитал в НЕсметни количества злато ... Да не забравяме кой е КУПИЛ Израел , кой го е финансирал после и от къде тръгват сега водещите Лидери !! Следващата велика икономическа сила ще е Израел !! Те ще въведът изцяло новата Банкова система която няма да има видим Капитал , парите НИ ще са изцяло в банковата свера и всеки ще размахва в ръка не банкноти , а кредитни карти... ТОВА МОЕ ИЗКАЗВАНЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ГО ЗАПИШЕТЕ И НЯКОЙ ДЕН КАТО СЕ СЛУЧИ ДА СИ ГО ПРОЧЕТЕТЕ ПАК !!

    Коментиран от #35

  • 34 БАЙ ГАН4О

    7 2 Отговор
    Няма ли кой да обърше устата на тая мумия,4е ми се повдига ,като гледам пяната по устата му
  • 35 МНХЙ

    9 3 Отговор

    До коментар #33 от "panameca":

    Това, което си го писал, за фиктивните пари отдавна е факт. Но Израел не е водеща страна и няма как да стане. Все едно Швейцария да е глобален лидер. Касичка - ДА, но за да си лидер трябват ресурси, приятели, страх и икономика. Дори Израел да има страха на околните с армията си, то тя далеч не е такъв фактор спрямо армиите в световен мащаб. Да не говорим, че му липсват ресурси и дефакто, ако не са САЩ няма да има и "приятели". Като цяло според мен бъркаш много с разсъжденията. Глобалната сила отдавна не е страна. Глобалната сила е КАПИТАЛА, който за момента е избрал САЩ и $. Но този капитал отдавна е нереален, измислен и компроментиран, базираш се на взаимовръзки, а съществуването му се е поддържа изкуствено, с помощта на войни, държавни дългове, преврати и като цяло всичко негативно на тоя свят. Хубаво е, че има страни-бастиони, страни с огромни ресурси и добри политици, които макар и да имат връзка с КАПИТАЛА, за тях той не е толкова важен и не се се поддали на покварата му. Въпросите по-скоро са: Ще успее ли Светът да се отърве от измисленият КАПИТАЛ / модерното робство? Как? и С какво ще го замени?
    Рокшийлд веднъж вече излъгаха Света с необезпечените, хартиени $ и оттогава не са спирали да печат зависимости и да заробват. Но ако Китай и Русия примерно, успеят са върнат обезпечението на някоя нова световна валута и я вържат към реалните златни запаси на една могъща банка, дали няма да пренасочи това собствения капитал на населението от $ към новата валута? Петрола и $ са лошата страна на съвремието.

    Едно ми е интересно. Как става така, че всеки на всеки дължи? Кое е в основата на дълговете, откъде тръгват и кой ги финансира и на база на какви ресурси - чисто хипотетично. И как става така, че най-задлъжнялата страна се брои за най-добра икономика. Явно световната икономика не е нещо логично, а по-скоро хипотетично. :) В интересно време живеем.
  • 36 БОБИ 62

    8 2 Отговор
    Приятелю, това което си описал е действителността !!! Надявам се да бъде прочетен от повече хора, защото това е горчивата ИСТИНА !!!
    Ас съм човек обичащ РОДИНАТА си и смятам / лично мое мнение, което разбира се е твърде субективно /, че Америка има голяма заслуга за разрухата и деградацията на БЪЛГАРИЯ като народ и държава . За мен в политиката няма,, приятели" по скоро има общи интереси и в тоя ред на мисли считам , че всеки уважаващ себе си народ би трябвало да брани и отстоява интересите си . А партньорите ни ако са лоялни би трябвало да се съобразяват с това. Но НЕ БИ !!! Американците и техните протежета така яко са ни захапали, че гонейки собствените си цели ще ни унищожат без дори и да се замислят !!! Тези хора не се интересуват от НИ-КО-ГО !!! Ще унищожат всеки, който не им ,,играе по свирката" !!! А нашите управници, които смело мога да нарича НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ сляпо следват зададения им курс от новия голям брат и бавно но сигурно затриват БЪЛГАГАРИЯ !!! Така малко избягах от темата а исках да споделя, че много ми хареса начина по който е представена истината такава каквато е. Простичко и разбираемо !!!
    Адмирации !!! Още веднъж надявам се повечко хора да прочетат написаното от теб и добре да вникнат в казаното !!!!

    Коментиран от #37, #39

  • 37 БОБИ 62

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "БОБИ 62":

    Извинявам се това трябваше да е отговор на МНХЙ / коментар № 35 /
  • 38 Stoich

    4 3 Отговор
    Яков Ротшилд - чифутин.
  • 39 МНХЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "БОБИ 62":

    Благодаря, БОБИ 62! Не знам защо, но леко ме замисли в насока, в която досега не съм разсъждавал: Защо САЩ? Не съм се замислял досега, че от всички държави по света, САЩ са единствената мултинационална. Практически те нямат нация, народност, население с общи корени, общи антропологични черти и белези . Историята им не е обвързана с вековни войни - лице в лице със съседни държави, каквато е историята на всички останали държави. Тази исторически войни и териториални претенции, навсякъде по света пораждат ненавист между част от населението на съседните държави. САЩ нямат такава история. Няма какво да формира национално самосъзнание в еднородна група от хора. Те дори не са еднородна маса. Дали затова не мразят целият свят? Дали затова понастоящем не искат да затрият Европа в поредният сценарий за размиване на националната идентичност на страните? Уж бежанците бяха от Сирия, а защо тогава има толкова афганистанци, иранци, африканци и защо не ги спасяват към САЩ, а ги блъскат в Европа?
    Когато към 10 кг. сладко добавиш 1 кг. л**на, какво имаш като краен резултат: 11 кг. сладко или 11 кг. л**на?

    Коментиран от #42

  • 40 Едикой си

    6 3 Отговор
    Доларанец (представител на страната с най-голям дълг) предупреждава най-богатата по ресурси страна....
    Скоро като падне доверието в долара ви...ще стоите гладни...е поне американците ще позаслабнат :D
    Смешници..
  • 41 55555

    2 4 Отговор
    Русия върви много качествено по стъпките на СССР!
    70% от руснаците живеят на фотосинтеза.

    Коментиран от #44

  • 42 БОБИ 62

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "МНХЙ":

    Не искам да казвам кой крив, кой прав. Всички ние имаме глави на раменете си и освен да ги кичим с очила и шапки е нормално да се опитаме да ги използваме и за друго и сами да стигнем до извода кой де стабилизира света. Не искам да съм лош пророк, на съм напълно убеден, че света ще бъде унищожен такъв какъвто го познаваме. Убеден съм също така, че не малко хора добре осъзнават това но въпреки това ни тласкат към пропастта. Убеден съм и в това, че новите ни партньори са едни от главните виновници за това. Убеден съм и ме е яд като гледам как лакеите им яко им пригласят без да се замислят, че те също са на потъващия кораб !!!! Боли ме, че в стремежа си да угодиме и да се харесаме на САЩ забравихме кои сме !!! Че имаме национални интереси !!! Че имаме памет !!! Няма Русия, Няма Америка има БЪЛГАРИЯ !!!Боли ме за нея !!!
    И така, това няма да е за пръв път когато цивилизования свят е помитан от варварщината. Нима Римската империя не е пример за това ??? Лошото е, че белия човек е забравил да си вземе поука и, че вижда във вълната преселници - бежанци !!! Неее ас виждам в тях АГРЕСОРИ !!! Нищо, че не носят в ръце оръжие !!! Те го носят в душите си !!!
    Да така е за това не симпатизирам на американците. Те живеят добре но за сметка на такива като нас. Нещо като скачени съдове единият се пълни а другият, по скоро другите се празнят. Не виждам живота в страните в които са се намесили да се е подобрил /Либия, Ирак, Сирия/май стана обратното !!! Ще им повярвам тогава когато видя майките и бащите ни спокойни, нахранени и щастливи а не треперещи от страх дали ще осъмнат не обрани и пребити от нали цигани. Ровещи в кофите за боклук и броящи с треперещи ръце стотинките за един хляб пък и ако останат и заедно кисело мляко. Плачещи над снимките на синове, дъщери и внуци прокудени от РОДИНАТА ни заради нищета и безработица /Кой ли я докара ??? /. Да тогава може и да ги заобичам малко !!!
    А сега чакам марионетките да напраскат минусите. Нещо се бавят. Явно са някъде другаде.
    И между другото колкото повече минусчета, толкова по добре !!!
    Значи съм им засегнал работодателя ха ха ха !!!
    Да живее БЪЛГАРИЯ !!!!
  • 43 ЧЕСТНО

    3 1 Отговор
    СПОКОЙНО ТЕ НЕ СА МАТЕРИАЛИСТИ А И ПРИ ЛЪЖЕДЕМОКРАЦИЯТА МАСОВО СА С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО ОТ ЗАРИНАТИЯ С ГМО ПАЗАР ???!!!:::
  • 44 66666

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "55555":

    Сигурно не си ходил скоро в Русия (или в голяма част от световните туристически дестинации - в доста от тях менюто в заведенията го има и на руски език)... Истината е, че 70% от руснаците живеят по-добре от нас!

    Коментиран от #50

  • 45 Снайпериста

    2 0 Отговор
    ТОЗИ ОТ СНИМКАТА Е ЕДИН ОТ СТОТЕ,КОИТО МЕСТЯТ ФИГУРИТЕ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА. .......ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ АДОЛФ ХИТЛЕР !!!

    Коментиран от #52

  • 46 Тодор

    3 1 Отговор
    Той да не бере грижите на Русия,ами да предупреди американците,щото те ще фалират по-напред !
  • 47 Чапай Буревестников

    5 1 Отговор
    -Точно тоя лешояд който гледате е един от антихристите по-света пръв приятел на комунисти и социалисти и гейове по-света от тайни общества със клуба на билденбергите масони франкмасони ройзенкройцери тамплиери малтийски орден и знайни и незнайни такива клубове и клубчета от кръжока пр.е.и другарче в случая пр.е.и държава-държави...И по- света те дават парите за революции и войни и на 2-двете страни за максимални печалби.
  • 48 Скептик

    1 0 Отговор
    http://e-vestnik.bg/16643/pochti-polovinata-ot-proizvedenata-v-sveta-hrana-se-izhvarlya-na-bokluka/
    Една вметка отпреди няколко години!
    Кой ли е виновен за свръхпроизводството и за безмисленото свръхкупуване, от там натрупване на дългове!?
  • 49 РАКИЯ

    3 0 Отговор
    Ти си прав, Няма САЩ, Няма Русия ИМА НАС. На всички останали.. ами имате един живот, втория може и да го живеете по добре, но не се надявайте. Борете се за този който имате, защото накрая НАКРАЯ ви остават само спомените от миналото, а както гледам голям процент от хората ще се срамуват от миналото си В ПОСЛЕДНАТА ВИ ЧЕРТИЧКА ЖИВОТ. ЖИВОТ ЕДИН ИМАМ, БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН!
  • 50 миседниш накура

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "66666":

    да ама ако питаш политиците-в Русия царяло глад и ужас,това е информационно затъмнение и за това хората нямат информация а тоя плъх от снимката е един от виновниците за икономическите катастрофи по света
  • 51 bu4

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "FR V":

    А преди ком. № 1"ТТ" да му лъсне обувките , ти да не забравиш да му оближеш на якоб (джейкъб) задното пръстенче ...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.