Last news in Fakti

4 Април, 2016 23:27 1 217 0

„Евроинс“ увеличи капитала си до 483 млн. лв.

  • евроинс-
  • капитал-
  • доходи
„Евроинс“ увеличи капитала си до 483 млн. лв. - 1

Капиталът на една от водещите застрахователни групи в Централна и Югоизточна Европа - "Евроинс Иншурънс Груп" (ЕИГ), вече надхвърля 483 млн. лв., след като на 01.04.2016 г. Търговският регистър вписа неговото увеличение със 195.58 млн. лв.

Към момента на вписването са внесени 65 млн. лв., които са използвани за увеличението на капитала на "Евроинс Румъния" с оглед дружеството да отговори на изискванията на европейската директива "Платежоспособност II". "Евроинс Румъния" се развива все по-добре и очакваме да реализира положителен финансов резултат за приключилото първо тримесечие на годината", коментира изпълнителният директор на "Евроинс Иншурънс Груп" Кирил Бошов.

Според ръководството на ЕИГ в Румъния се наблюдава значително подобрение на всички основни индикатори, характеризиращи състоянието на застрахователния сектор. "Несъмнено това се дължи и на мерките, предприети от румънския регулатор, една от които беше проверката на балансите на застрахователите. За съжаление, в България не наблюдаваме подобно развитие", каза още Кирил Бошов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА