Last news in Fakti

6 Май, 2016 16:11 912 0

Fitch понижи рейтингът на Бразилия

  • fitch-
  • бразилия-
  • рейтинг

Международната рейтингова агенция – Fitch, понижи кредитния рейтинг на Бразилия от равнище „ВВ+” на „ВВ” с „негативни” прогнози. Отслабването на икономиката и политическата нестабилност в страната не дават повод за оптимизъм. Последната корекция на Fitch за Бразилия беше направена в средата на декември 2015 г., когато от „ВВВ-„ рейтингът беше понижен до спекулативния „ВВ+”.

Трябва да се отбележи, че политическата ситуация в Бразилия не е за пренебрегване. В страната се провежда процедура по импийчмънт на президента Дилма Русеф. Решението за отстраняване беше прието от долната палата на парламента на 17 април, а се очаква да бъде потвърдено и от горната камара на парламента в близките дни

Анализатори оценяват евентуалното отстраняване на Русеф като достатъчно вероятно. Ако това се случи, то тя ще трябва да напусне поста в рамките на 180 дни.

Валутният пазар на Бразилия реагира повече от спокойно на случващото се на политическата сцена. От края на януари Бразилия реал поскъпна със 16% спрямо американския долар, като това по никакъв начин не е свързано с опасността от импийчмънт или понижаването на кредитния рейтинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА