Last news in Fakti

7 Май, 2016 20:39 1 938 0

Кралят на Саудитска Арабия уволни министъра на петрола

  • саудитска арабия-
  • петрола-
  • краля

Неговият пост се заема от министъра на здравеопазването

Кралят на Саудитска Арабия издаде указ, с който освобождава от длъжност министъра на петрола Али ал Нуайми, съобщи „Ройтерс“.

Постът ще бъде зает от Халид ал Фалих. Според указа на крал Салман Нуайми трябва да освободи министерското кресло. Фалий ще бъде освободен от поста си на министър здравеопазването.

Очаква се и министерството на нефта да бъде заменено от новото министерство на енергетиката, промишлените и минерални ресурси.

Нуайми заема поста на министър на нефта от 1995 г. Неговият заместник не е член на кралското семейство. Така се спазва традицията петролният министър да не е обвързан с краля. В момента в Саудитска Арабия тече прекрояване на правителството, на фона на програмата за развитие на страната до 2030 г.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА