Last news in Fakti

2 Юни, 2016 11:25 1 367 0

Саудитска Арабия инвестира в Юбер

  • uber-
  • юбер-
  • саудитска арабия
Саудитска Арабия инвестира в Юбер - 1

Приложението за споделено пътуване Юбер е привлякло около $3,5 млрд. инвестиции от Държавния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, съобщи Би Би Си.

Парите ще се използват за експанзията на компания в Близкия изток. От „Юбер“ заявиха, че близо 80% от нейните потребители в Саудитска Арабия са жени.

В страната властва традиционен ислям, който забранява на нежните половинки да шофират.

Инвестицията в „Юбер“ е сигнал за новата стратегия на Саудитска Арабия за разнообразяване на инвестициите на страната в нови сектори с цел да се намали зависимостта на кралството от петрола.

Инвестицията на Саудитския Арабия позволи на управляващия директор на фонда Ясир ар Румайян да влезе в борда на директорите.

„Споделената икономика“ позволява на всеки един потребител да си викне кола или да наеме стая чрез един клик на мишката.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА