Last news in Fakti

17 Май, 2016 16:52 3 114 3

През последните месеци във ВМЗ са назначени 1 000 нови работници

  • последните-
  • месеци-
  • вмз-
  • назначени-
  • работници-
  • лукарски

ВМЗ Сопот е лидер в световната отбранителна индустрия, заяви Лукарски

През последните месеци във ВМЗ са назначени 1 000 нови работници - 1
Снимки: Министерство на икономиката

„През последните две години „Вазовските Машиностроителни заводи“ изградиха много сериозен имидж в сферата на специалното производство и се превърнаха в желан партньор и търсен производител“. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски на церемония по откриването на реновирани цехове на площадка Иганово на ВМЗ Сопот.

По думите на Лукарски с откриването на реновираните цехове вече не се говори за оцеляване, а за иновативно производство по световни стандарти.

През последните месеци във ВМЗ са назначени 1 000 нови работници

„ВМЗ Сопот може да се похвали с изключително стабилно финансово състояние и днес заводът е обезпечен с договори до 2018 година, което дава една своеобразна сигурност и увереност за неговото бъдещето. Наред с това има огромно търсене на продукцията в завода и ни предстои да инвестираме още много в нови мощности и човешки капитал“, изтъкна той.

Според него не е важна толкова инвестицията, която възлиза на около 7 млн. лева, а положеният труд в това да се превърне заводът в едно модерно предприятие, което да е пример за това как иновациите стават все по-определящи за конкурентоспособността на бизнеса. Внедрените съвременни мощности на двата нови цеха са на водещи европейски фирми и дават нов облик на оръжейницата, позиционирайки я сред първите места в световната карта на отбранителната индустрия. За тази цел предприятието ще продължи да отделя немалко средства за научно-изследователска и развойна дейност, с която да подсили потенциала си и да ускори превръщането на ВМЗ в европейски иновативен производител.

Лукарски изтъкна, че приоритет в работата на Министерство на икономиката и на ръководството на оръжейницата е да се развива и установява като водещ производител и работодател, подчертавайки, че фокус в тяхната работа е инвестицията в работниците и служителите на завода. Той даде пример за съществените промени във ВМЗ Сопот в последната година и половина, като значителното подобряване на условията на труд чрез откриването на близо 1000 нови работни места, увеличаването на заплатите и социално-битовите придобивки, раздаването на коледни и великденски премии.

През последните месеци във ВМЗ са назначени 1 000 нови работници

„Индикация за конструктивност и финансова стабилност е и фактът, че от началото на 2016 г. ВМЗ Сопот погаси над 22 милиона лева стари задължения, включително към община Сопот и Национална агенция за приходите. Запазва се и тенденцията от края на миналата година към трайно повишаване на приходите и днес заводът регистрира забележителен ръст, както на оборотите, така и печалбата“, допълни той.

Икономическият министър благодари на ръководството и служителите на ВМЗ Сопот за положените усилия и определи събитието като своеобразен рестарт за нуждите на специалната продукция, която по думите му в последните години отбелязва не само връх, но и е от съществено значение за икономиката на страната, осигурявайки десетки хиляди работни места и повишавайки експортния й потенциал.

Изпълнителният директор на предприятието Иван Гецов подчерта, че с днешното събитие се потвърждава започналия подем в предприятието и определи като знакова 2016 година за ВМЗ Сопот. „ Днес ние продължаваме политиката си за инвестиране в условията на труд. Инвестираме в обучението и подготовката на персонала, сключваме договори със средни и висши учебни заведения за сътрудничество и обвързване на образованието с нашето производство, отпускаме стипендии за ученици и студенти“, допълни той. В заключение Иван Гецов благодари на екипа на оръжейницата и на Министерство на икономиката за оказаната подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нено

    1 0 Отговор
    С тези тъпи директори назначени по роднинска линия далеч нама да стигне ВМЗ.
  • 2 Петя

    1 0 Отговор
    Г-н Гецов освободи се от Стоенчевите пртежета.Започни от Гинка Павлова.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Хайде някой от работниците да каже какво се е променило или поне ако някой негов близък или роднина работи там. На хартия всичко може да се е направено, но реално да са на една боя ремонт. Като гледам по снимките не ми прилича да са се модернизирали, заплатите надали са над 400лв. Някой работник да каже.