Last news in Fakti

11 Юни, 2016 03:45 1 929 3

Ние гледаме футбол, те печелят милиарди

  • adidas-
  • европейско 2016-
  • спорт-
  • футбол

Шест национални отбора пък са избрали екипите на "Nike" - американския конкурент на "Adidas"

Ние гледаме футбол, те печелят милиарди - 1

Eвропейското първенство по футбол е значимо спортно събитие, но и огромна машина за пари: от него печелят както официалните му партньори и спонсори, така и по-малки фирми. Дори кварталните кръчми очакват "златен период", коментира „Дойч евеле”.

За "Аdidas", най-големия европейски концерн за спортни артикули, Европейското първенство по футбол е събитие с централно значение. Фирмата от германския град Херцогенаурах предоставя екипировката на общо девет отбора, сред които са световните шампиони от Германия и европейските шампиони от Испания. Шест национални отбора пък са избрали екипите на "Nike" - американския конкурент на "Adidas". А пет други отбора са предпочели "Puma". Останалите четири отбора на тазгодишното Европейско първенство имат за партньори по-малки фирми като "Umbro", "Мacron" или "Juma".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Преди 4 години, с напълнен до горе резервоар ,с горивото от една и съща бензинаджийница, в разстояние на месец време, изминах цели 200 /двеста/ километра ПО-МАЛКО. И се ошашавих -- как е възможно ?Шофьори на големите камиони ме посъветваха да зареждам от "Ромпетрол". Няма реклама -родил съм се !! Карам скромно ФауВе "Поло", което с румънските горива сега ми гори около 5 -5,5 литра на 100 км. От всички други бандити, каручката ми гълта 6 - 6,5 литра. КАК СТАВАТ ТЕЗИ НЕЩА?? Не пропущам и случай, когато съм в северната ни съседка, да не си напълня резервоара до горе. Машината върви по-леко и по-добре!!

    Коментиран от #2

  • 2 работим за идеята

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шаран БГ":

    Коментара ти няма общо с темата, но заслужава известно внимание, най-вече като пример как не трябва да се прави реклама.........Предвид малкия резервоар на въпросното Поло разлика от 200/двеста/километра си е много голяма. Тъй като карам няколко различни машини и редовно зареждам на всички големи вериги в БГ мога да кажа че практически няма разлика в техните горива - говорим за обикновената нафта и бензина 95, така че........
    Иначе и аз харесвам Адидас......./не правя реклама/
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    За Ромпетрол дъщерна е на Руския Лукойл
    но си карат горивата Не от Бургас а от Румъния!Така че би трябвало нещата да са доста добре другите варианти са ЕКО или ОМВ от големите или нещо малко и сигурно има и такива