Last news in Fakti

28 Юни, 2016 08:03 1 740 0

Прогнозират нерадостни дни за капиталовите пазари

  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит

Присъстващите на форума инвеститори ще търсят индикации за въздействието на Brexit върху перспективите за икономиката на САЩ

Прогнозират нерадостни дни за капиталовите пазари - 1

През настоящата седмицата участниците на големите капиталови пазари в Европа и света ще продължат да осмислят последствията от предстоящото излизане на Великобритания от ЕС - което засилва опасенията за световната икономика и вече предизвика исторически спад на много от борсово търгуваните активи и валути. Волатилността на капиталовите пазари, а вероятно и на борсово търгуваните стоки се очаква да остане висока, на фона на стремителната обезценка на паунда с 10% само за ден (24 юни), прогнозират анализатори от „Капман холдинг“.

Посочените притестения се потвърждават и от становищата на трите най-големи агенции за кредитен рейтинг. Moody's понижи прогноза си за рейтинга на Великобритания до "негативна", тъй като смята, че страната ще навлезе в период на несигурност. Само Standard and Poor's все още не е понижила официално максималния рейтинг на Великобритания от „ААА“, но веднага след обявяване на официалните резултати от референдума обяви, че той вече е „несъстоятелен“.

При така стеклите се обстоятелства на международните пазари, се засилва интересът към речта на председателя на ФЕД Джанет Йелън на конференция на ЕЦБ и европейските централните банки в Португалия в сряда. Присъстващите на форума инвеститори ще търсят индикации за въздействието на Brexit върху перспективите за икономиката на САЩ и съответно на изменението на основната лихва.

През последните два дни „залозите“ за повишение през тази година драстично намаляха, заговори се дори и за вероятност за понижение на ОЛП в САЩ. За последното косвени сигнали напоследък дава понижението на доходността по 10-годишните американски държавни облигации, са казва в анализ на Капман Холдинг.

Интерес през седмицата до 1 юли ще представлява и обявяването на корпоративните резултатие за второто тримесечие на някои от най-големите публични компании в САЩ, като Nike (NYSE: NKE) и Monsanto (NYSE: MON).

 

Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА