Last news in Fakti

5 Юли, 2016 04:30 1 145 0

Шефове изплатили 8 млн. лв забавени заплати

  • шефове-
  • изплатили-
  • заплати
Шефове изплатили 8 млн. лв забавени заплати - 1

8 млн. лв забавени заплати са били изплатени от началото на година досега, след намеса на Главна инспекция по труда (ГИТ). „Това е най-честото нарушение, като от началото на годината с актове на ГИТ са установени 11 млн. лева закъснели плащания към служителите.“, заяви социалният министър Зорница Русинова, цитирана от в. "Монитор".

През миналата година забавените възнаграждения са били в размер на 47 млн. лв, половината от които са били изплатени след намесата на ГИТ.

От днес в Бургас започват работа 7 екипа от регионалната инспекция по труда, които ще извършват проверки по време на летния сезон. В първите проверки се включи и социалният министър. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА