Last news in Fakti

13 Юли, 2016 15:49 1 589 3

ЧЕЗ съди България за ниските цени на тока

  • чез-
  • българия-
  • електромер-
  • съд-
  • тарифи
ЧЕЗ съди България за ниските цени на тока - 1

Чешката компания ЧЕЗ е подала арбитражен иск срещу България. Това става ясно от съобщение на компанията-майка до медиите.

Листваната на борсата в Прага компания твърди, че България е предприела действия насочени срещу инвестициите на дружеството. По този начин от компанията настояват да получат компенсации от стотици милиони евро. ЧЕЗ се оплаква, че българският регулатор едностранно и без отчитане на направените разходи и инвестиции е намалил цената на тока за продажба и разпространение.

ЧЕЗ съобщава, че с действията си бългасрските власти са принудили компанията да работи ако не на загуба, то с минимална печалба.

Другите две електроразпределителни дружества, опериращи у нас – ЕVN и „Енерго Про“, също потърсиха международен арбитраж заради намесата на българската държава в инвестиционните им планове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    0 0 Отговор
    Като не им харесва да напуснат България! Някак ще преживеем без тях
  • 2 помяри

    0 0 Отговор
    не стига,че сме ги пуснали тука ами и алчни...
    Колко да плащаме бре цигани гърбави,като имаме ядрена централа....
  • 3 Пиже инкасаторо

    0 0 Отговор
    Като не ви изнася се омитайте. Яз поемам северозападна България. Ще я караме по нашенски. Във всяко населено място, ще се плаща при мойте аверчета, кой колко може да даде. Електромери, табла, всичко това е излишно. Махаме ги и сторнираме приходи. Жиците директно на бушоните. Така хем тока ще е евтин, хем аз ще съм доволен. Махайте ги и да поемам аз!!!