Last news in Fakti

30 Август, 2016 20:16 1 688 0

Apple отвръща на ЕК

  • apple-
  • глоба-
  • ек

Компанията с обръщение след новината за наложената глоба

От Apple излязоха с официално изявление, коментиращо глобата от 13 млрд. евро, която Европейската комисия наложи на компанията, съобщи „Бизнес Инсайдер“.

Това стана факт, след като се разбра, че компанията не е плащала данъци в Ирландия.

„Това ще има дълбоко негативен ефект върху инвестициите и създаването на работни места в Европа. В момента Apple е най-големият работодател в региона на Корк с 1000 преки служители и 500 заети на базата на договор за изпълнение. Компанията в момента преразглежда операциите си в целия свят и иска да установи печалба за операциите си в Ирландия. Най-вредното влияние на това решение ще бъде върху инвестициите и създаването на работни места в Европа. Според Европейската Комисия всяка компания в Ирландия и Европа е може да бъде подложена на данъци заради закони, които никога не са съществували“, се казва в изявлението.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА