Last news in Fakti

5 Септември, 2016 09:03 1 357 3

Инвеститори обсъждат газовия хъб „Балкан”

  • газ-
  • балкан-
  • синьо гориво
Инвеститори обсъждат газовия хъб „Балкан” - 1

Българското правителство с подкрепата на Европейската комисия организира инвеститорска конференция за изграждане на газов хъб "Балкан".

Присъствието си са потвърдили над 30 големи компании, поканени са газови гиганти от Русия, САЩ и Европа. От българска страна ще участват премиерът Бойко Борисов. Ще участват и заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов и др.  

Страната ни ще представи 4 модела за газов хъб, а компаниите ще могат да заявят участие с инвестиции или капацитет в хранилището. Разчетите на "Булгартрансгаз" сочат, че цената ще варира от 1 милиард и 200 милиона до 2 млрд. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    0 0 Отговор
    Веднъж брат ми отиде за риба.Ние със съседите решихме да подготвим тигана с подходящата мазнина и бирата. Да ама брат ми се върна без риба. Та думата ми е този хъб с празни думи изречени от ограничени умствено хора ле ще се пълни или...
  • 2 Ivo

    0 0 Отговор
    То България е първа по добив на злато в Европа и трета в света,ама файдата е само 0,75%
  • 3 Гошо

    0 0 Отговор
    Колкото построиха Южен Поток;Бургас Александрополис Аецбелене и т.н..Важното е европейските и народните пари да бъдат усвоени