27 Октомври, 2016 11:51 848 0

Samsung отчита 17% спад в печалбата

Samsung отчита 17% спад в печалбата - 1

Проблемите на Samsung с Galaxy Note 7 доведоха до срив в печалбата на концерна за третото тримесечие. Тя е със 17%, пише, Блумбърг.

Изтеглянето от пазара на самозапалващия се Galaxy Note 7 почти изтри печалбата от подразделението за мобилни телефони.

Samsung отчита 17% спад в печалбата

Печалбата спада до 4,54 трлн. вона (4 млрд. долара), а приходите се свиват със 7,5 на сто до 47,8 трлн. вона (42 млрд. долара), което е спад от 5,3 трлн. вона в сравнение със същия период на миналата година.

Южнокорейският технологичен гигант „Самсунг” започна безпрецедентна кампания в света по изтеглянето и спирането от продажба на флагмана си „Galaxy Note 7”.

Това трудно решение е било взето, за да може да се извърши задълбочено изследване на самозапалването на модела.

Samsung отчита 17% спад в печалбата

На 2 септември „Самсунг” бе принуден да нареди изтеглянето от продажба на 2,5 милиона бройки. „Galaxy Note 7 официално се превърна в най-проблемния смартфон на „Самсунг“. Моделът бе изтеглен от пазара след 2.5 млн. продадени апарата заради десетки случаи на самозапалване. На клиентите бе предоставена възможност за безплатна замяна с устройства от нова серия, обозначени с черен квадрат и зелен индикатор за заряда на батерията, но и това не даде задоволителни резултати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА