Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 14:02 3 592 0

Банките се готвят за шок на пазара след изборите в САЩ

  • сащ-
  • избори-
  • банка
Банките се готвят за шок на пазара след изборите в САЩ - 1
Снимка: АР/БТА

Последните месеци финансовите пазари не само в САЩ, но и в целия свят заемат изчаквателна позиция. Причината са изборите за президент на САЩ. Оказва се, че много от американските банки, включително Morgan Stanley, J.P. Morgan Chase и Goldman Sachs, вече са готови за евентуален шок на финансовите пазари след изборната нощ. Повечето от тях се осланят на опита, който преживяха с Brexit. Още на следващия ден след гласуването S&P 500 падна с 3.6%.

Morgan Stanley посъветва сътрудниците си да разгледат въпроса за т.нар. stop loss – инструмент за спиране на сделка при достигане до определена цена с цел минимизиране на загубите.

Трейдърите очакват около 2% колебание в цената на акциите на американската борса в първия ден след изборите. Някои банки прогнозират по-рязко падане в случай, че новият президент бъде Доналд Тръмп. По оценка на Citigroup, победата на Тръмп може да провокира поевтиняване между 3% и 5% на S&Р 500.

В понеделник фондовата борса в САЩ отчете ръст, след като ФБР заяви, че няма да подведе под отговорност Хилари Клинтън относно скандала с нейната кореспонденция.

Morgan Stanley и Goldman Sachs вече заявиха, че веднага след изборите ще проведат заседание със своите ключови клиенти.

Над половината от мениджърите, работещи на Фондовата борса в САЩ, очакват нестабилност на пазар в резултат на изборите, сочат данните от проучване на социологическата агенция Northern Trust.

Днес вечерта (бел. ред. 8 ноември) J. P. Morgan ще извика в офиса си в Ню Йорк допълнителен брой брокери, които да обслужват азиатския пазар, ако обемът сделки там отчете ръст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА