Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 17:37 2 290 6

Рекордни нива на лошите кредитите

  • лоши кредити-
  • ипотеки-
  • бнб

Делът на лошите и преструктурирани кредити през септември достигна рекордните 21.56%, сочат данните на БНБ. Нивото на заемите и вземанията с просрочие над 90 дни през септември е 14.45%, докато в края на второто тримесечие е било 13.53%.

Централната банка отчита и рекорден размер на активите – 76.5 млрд. лв. Това е със 7.9% повече в сравнение със септември миналата година.

Добрата новина е, че са се увеличили печалбите на търговските банки с 1.7% на годишна и са достигнали 484.5 млрд. лв. за периода януари-септември 2011 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rosko

    2 0 Отговор
    тези банки само обират българския народ,желая им да имат още повече лоши кредити,та да се замислят малко защо е така,може ли в момент на криза да ти вдигнат лихвата вместо да я намалят,и наи лошото е че няма на кои да се жалваш,а никои не взема мерки.
  • 2 Митко

    2 0 Отговор
    ми нали си прехварлят пари от една банка на друга.МУШЕННИЦИ.
  • 3 Goshko

    2 0 Отговор
    Tiqa Bulgarski banki Sa S Nai Golemite I Visoki Lixvi Pri Davane Na Zaemi Krediti V Cel Svet!Ta Trebva I Da Sa Na Parvo Mesto Po Loshi Krediti Tova E Normalnoto!
  • 4 петър петров

    0 0 Отговор
    с тия кредити искат да ни докарат до положението на америка и американците да живеем на кредит да сме зависими от банките това беше планът ран ъп ако някой още не го знае обаче не можаха да разберат как така българинът получава 100лв а харчи 200лв
  • 5 левски

    0 0 Отговор
    опрощаване с мин.50% на дъла, като при гърция що може за едни може и за нас
  • 6 Валери

    0 0 Отговор
    и при нас - референдум - за опрощаване на 50 % от кредита заради лошото икономическо положение на българският работник! Политическите партии одобрили законите за банките да поемат плащането на 50 % от кредитите!!! За одобряването на тези закони ТЕ са си получили добри комисионни. Сега Те да му мислят.