4 Ноември, 2011 10:03 772 3

При майчинство без отпуск

  • софия-
  • петър ганев-
  • платения отпуск-
  • майчинство
При майчинство без отпуск - 1
Петър Ганев /Снимка БГНЕС/

Дните на платения отпуск да бъдат намалявани при по-дълъг болничен или пък на майки, излезли по майчинство да бъде намалена полагаемата годишна отпуска. Това предложи Петър Ганев – икономист в Института за пазарна икономика.


Тук не става дума за отсъствие за ден-два или месец, уточни той. Ако една майка, например, я няма две години, при връщането й на работа се оказва, че има 50-60 дни натрупан отпуск, който трябва да се изплати или да се ползва. Много често майката прекратява своя договор и й се изплаща отпуската. Това е добре от една страна за майките, но пък е и тежест за бизнеса затова трябва да се намери баланс, подчерта Ганев в "Здравей, България".

Според икономиста трябва да се направи следното разграничение: когато работиш, имаш право на отпуска. Ако си в майчинство, получаваш само майчински.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pesho

    0 0 Отговор
    Тоя пич да се уволни да видиме тогава какво ще мисли и ще има ли значение кво мисли!
  • 2 pesho

    0 0 Отговор
    А и тоя ако може да чете да прочете КОНСТИТУЦИЯТА!
  • 3 Mangolyub

    0 0 Отговор
    Вай, вай, вай! На х-Айшето ша 'згори отпускътъ за последнитИ -найсИ майчинства.