17 Януари, 2017 14:48 1 610 6

САЩ към Китай: Не искаме търговска война

  • сащ-
  • търговия-
  • китай

САЩ към Русия: Да мислим нестандартно

САЩ към Китай: Не искаме търговска война - 1
Снимка: БТА/АP

Администрацията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп не иска търговска война с Китай. Това заяви неговият съветник Антъни Скарамучи по време на Световния икономически форум в Давос.

Скарамучи подчерта, че новата американска администрация иска да види процес на свободна и честна търговия, и разчита на „силни двустранни отношения" с Пекин, предадоха информационните агенции.

По-рано в интервю за ТАСС Скарамучи заяви, че „Русия и САЩ трябва да мислят нестандартно, за да могат съвместно да решават общите задачи като борбата срещу тероризма и увеличаване на работните заплати. Антъни Скарамучи е бивш управляващ хедж-фонда „ SkyBridge“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    8 2 Отговор
    За първи път САЩ да не искат война!
  • 2 99 стинки

    10 2 Отговор
    да обаче ние не им вярваме........макар че наистина трябва да са луди да рискуват влошаване на търговските взаимоотношения с Китай, тва е все едно да си напрайш харакири. И затова трябва да се изказват и действат по-умерено спрямо външната политика на Китай.
  • 3 onq s konq

    1 6 Отговор
    Не е задължително,но е ДОБРЕ да се разбират от отделния индивид "некои основни стилове на изказване " в политиката.А в случая думите "не искаме търговска война" СИ Е ЯВНА И НЕДВУСМИСЛЕНА ЗАПЛАХА към Китай от страна на Америка точно в това направление,което би било особено болезнено.И китайците мн добре си го знаят че е на косъм да се случи след инцидента със ам. дрон и американсканското решително отношение към Тайван.Защото САЩ без Китай могат,но Китай без Щатите буквално ще се сринат.А като говорим за ОБЩА ПОЛИТИКА,извън съмнение е че ЕСТЕСТВЕНИЯТ ПАРТНЬОР НА САЩ-ЕС,ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ "НЕМЕДЛЕНО" КЪМ УПРАЖНЕНИЕТО,ТАКА КАКТО СЕ СЛУЧВА ПРИ ЕМБАРГОТО СРЕЩУ РУСИЯ!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 на коня под опашката

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ти какво, с Деса-Стоян-То хванати за ръчичка пълзите заедно по Козяк?
  • 5 ммммда

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    нещо си се объркал, както всеки път

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "ммммда":

    За да твърдиш че съм се объркал,се предполага че знаеш верния път.Но не го посочваш...КАКТО ВСЕКИ ПЪТ.Може да е тайна информация,може да очакваш пък да я изтъргуваш изгодно,може да очакваш и дори да не бъдеш разбран,но...здравата логика нашепва че ПРОСТО елементарният анализ на действителността е табу за теб:)