Last news in Fakti

18 Януари, 2017 14:01 1 854 3

Най-богатите трябва да плащат повече

  • джо байдън-
  • давос-
  • богати

Джо Байдън призова за преодоляване на социалното неравенство

Най-богатите трябва да плащат повече - 1
Снимка: БТА/AP

Най-богатите хора, формиращи 1% от населението на света, трябва да плащат най-високи данъци. Това заяви американският вицепрезидент Джо Байдън, цитиран от „Гардиън“.

Той говори по време на икономическия форум в Давос. Според него прогресивната данъчна система ще помогне за справяне с кризата. Той призова Европа и САЩ да се изправят заедно да защитят демократичните ценности.

Според Байдън САЩ могат да осигурят висше образование на всеки граждани, чрез преструктуриране на данъчния кодекс. Той смята, че държавите по света трябва да решат проблемите, водещи до социално недоволство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БББ

    7 1 Отговор
    В БГ най-богатите освен че плащат много малко са забогатели гратис - приватизиране на държавно имущество от соца за жълти стотинки, чиято стойност е милиони или милиарди и после големите баровци в АМГ и Кайен, а после няма за пенсионерите - това което са заработили е в ръце на бившите служители на ДС
  • 2 Киро

    2 0 Отговор
    БИВШИЯ вицепрезидент Байдън!

    А демократическата партийка е една соц сбирщина, харчеща чужди пари!

    И да, байдънчо, те плащат повече, номиналната стойност на 10% (примерно) от 1 милиард и от 100 000 са много различни цифри!
  • 3 Morgoth

    3 0 Отговор
    Проблема с облагането на точно тези хора е, че те са много на ясно със системата и с всичките и вратички, имат цели отдели със счетоводители и адвокати наети именно с цел да плащат по-малко данъци. Да им обложиш личните пари няма да вземеш много, докато обложиш ли им фирмите много бързо ще си изнесат бизнеса някъде и накрая ще завършиш не само без пари, но и с допълнителна безработица.
    Ако пък някой прави сравнение с това изказване и мераците на БСП за прогресивно облагане - двете нямат нищо общо. БСП иска да обложи средната класа и няма никакви идеи за допълнително облагане на богатите.