Last news in Fakti

19 Януари, 2017 03:01 1 088 0

България отпадна от класация на най-иновативните икономики

  • българия-
  • икономика-
  • иновации

България отпадна от класацията на 50-те най-иновативни икономики в света за 2017 г., сочи индекс на Bloomberg, цитиран от в. „Монитор”. Миналата година страната ни беше на 42-ро място, като тогава дори заемаше 25-та позиция от гледна точка на добавената стойност на производството. Тогава обаче беше отчетено слабо представяне в разходите за проучвания и развитие.

За сметка на това държавите от Скандинавския полуостров все повече се засилват. В битката на най-иновативните идеи Швеция вече заема 2-ро място, а Финландия влезе в топ 5 на Bloomberg Innovation Index за 2017 г. Индексът оценява икономиките, базирайки се на фактори като проучвания и разходи за развитие, както и концентрация на високотехнологични публични компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА