Last news in Fakti

12 Ноември, 2011 08:26 1 374 0

На 23 ноември сменят ръководството на “Благоевград-БТ”

  • благоевград-бт-
  • булгартабак

За 23 ноември е насрочено общото събрание в “Благоевград-БТ”, на което се очаква да извършат промени в борда на директорите.

Почти е сигурно, че досегашните му членове Ясен Попвасилев и Емил Сандев ще бъдат сменени, прогнозира в. „Струма”. Бившият депутат от СДС Попвасилев и тютюневият експерт  Сандев, който управляваше фирмата за поддръжка на поточните линии за производство на цигари, влязоха в ръководството на най-мощното държавно предприятие в областта преди 3 г. Сега на тяхно място се очаква да бъдат избрани Явор Драганов и Миглена Христова.

Драганов е съдружник в “Ну Еийдж” ООД и “Геопак” ООД, едноличен собственик на капитала на “СЕС” ЕООД и “Модеста” ООД, и не на последно място бе деен участник в “Българската Коледа”. Христова е съдружник във фирмата за авторемонти “ЕЛ-М и Г” ЕООД, магистър по технологии на тютюна и тютюневите изделия. Само преди седмица двамата влязоха и в Съвета на директорите на “Булгартабак холдинг”.

В “Благоевград-БТ” поста си очаква да запази изпълнителният директор Петър Папучаров. Предвид 3-годишния мандат на избор на членове на борда на директорите, явно той ще е човекът, който ще предаде символично ключа от предприятието на новия собственик.

Парите от продажбата на "Булгартабак холдинг" - 100.1 млн. евро (195 млн. лв), в момента са в неизвестност, или поне никой не казва  дали не са използвани за текущи бюджетни плащания, пише dnevnik.bg.

По закон те трябва да постъпят в Сребърния фонд, но отчетът му към края на октомври не показва това да се е случило.

Към 31 октомври в Сребърния фонд има 1.776 млрд. лв., практически без промяна спрямо септември. Тези средства са част от депозита на правителството в БНБ, който към 4 ноември е 4.5 млрд. лв., също без увеличение.

На 17 октомври Агенцията за приватизация (АПСК) обяви, че цената от 100.1 млн. евро е платена от купувача, a днес от там заявиха за dnevnik.bg, че веднага след това парите са преведени по сметката на републиканския бюджет в БНБ.

След това те трябва да постъпят в Сребърния фонд, тъй като "Булгартабак" не е част от Държавната консолидационна компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА