Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 13:35 2 248 2

Шойбле: Има опасност от Грекзит

  • грекзит-
  • grexit-
  • гърция-
  • евро
Шойбле: Има опасност от Грекзит - 1

Ясно послание във всички посоки, но най-вече до Атина, че проблемът с заплахата от Грекзит не е отминал, отправи германският външен министър Волфганг Шойбле.

Натискът трябва да се поддържа върху Гърция, за да проведе реформи, за да бъде конкурентоспособна, пише в. „Катимерини“.

В противен случай Атина не може да остане в еврозоната, каза Волфганг Шойбле. Той даде ясно да се разбере, че не е възможно да се мисли за "орязване" на гръцкия дълг. Причината е, че европейските договори не позволяват да се прилига за една държава-членка от общия валутен съюз.

"За да направи това, Гърция ще трябва да излезете от еврозоната", предупреди германският финансов министър. Той повтори познатата позиция, че проблем на Гърция не е дългът, но нейната конкурентоспособност.

Основният проблем между Европейската комисия и МВФ разминаването в прогнозите за гръцката икономика.

Времето до 20 февруари е твърде кратко и всички опции са открити, коментира в. „Катимерини“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Пешо

    4 1 Отговор
    и кво като има Грекзит уплашихте се че ви намаляват държавите които можете да управлявате чрез икономическа зависимост ли а и за кво са ви гърците като те само цицат и нищо не дават и само условия поставят страх ви е че ще ви се разпадне прогнилата ви империя ли те гърците и да ви избягат пак ще ги държите с тия заеми поне още 100 години
  • 2 gnida

    1 0 Отговор
    Ами да си върнат заемите и да правят каквото си искат ! Откъдето си искат да излизат !