14 Ноември, 2011 08:50 1 031 0

БДЖ ще избегне фалит, ако има реформи

  • бдж-
  • влак-
  • влакове

Досега сме успявали да се разберем с доставчиците и да се изплащат задълженията и постепенно сметките да бъдат освободени. Това заяви Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите в БДЖ, в интервю за БНТ. Той уточни, че активите на БДЖ са запорирани вече повече от един месец, а сметките от няколко месеца.

„За това и ние се опитваме да ускорим реформите, които ще освободят голямо количество паричен ресурс, който ще отиде за погасяване на задължения към банки, към доставчици така, че да успеем да балансираме известно време докато извадим дружеството от кризата. Ако реформите влязат в сила, ние ще успеем да избегнем фалит и ще започне разплащане с доставчиците и тогава по-лесно може да се вземе заем от Световната банка”,


По думите на Владимиров има интерес към приватизацията на товарни превози, но има и много препятствия по пътя на инвеститора. На мен ми се иска да го купи стратегически инвеститор с добри бизнес практики, посочи Владимиров. Той добави, че засега няма инвеститор, а има само консултанти на инвеститори.

На въпрос относно съкращенията в БДЖ, Владимиров заяви, че до четвъртък вечерта напусналите са били 140 и обясни, че всеки ден те се увеличават с 60-70 човека. „Надявам се, че по-голяма част от тези 2000 човека, които трябва да бъдат съкратени, ще приемат предложението ни”, добави председателят на Съвета на директорите в БДЖ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА