Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 18:53 1 159 0

120 железничари напуснаха БДЖ за ден

  • бдж-
  • железничари-
  • напускане

Общо 324 служители си тръгват доброволно

Броят на служителите, които са приели предложението на ръководството на БДЖ за доброволно напускане, се расте. Само за ден 120 железничари са се съгласили да напуснат.

Трудовите възнаграждения в размер на шест брутни заплати, ще бъдат изплатени веднага след освобождаването на служителите от длъжност.

Първите 60 служители на железницата си тръгнаха на 10 ноември. До вчера заявления бяха подали 200 души. Към днешна дата те наброяват 324.

Тези действия са резултат от допълнителните мерки, които ръководството на холдинга предприе за ускоряване на реформите в дружеството. Ефектът от прилагането на тази мярка ще бъде в размер на около 23-24 милиона лева годишно.

Железниците обявиха, че излизат в безсрочна стачка на 24 ноември. До напрежението се стигна, след като в края на миналата седмица ръководството на БДЖ обяви план за мащабни реформи, които включва освобождаване на 2 000 служители. Като причина за протеста синдикатите посочиха липсата на социален диалог с ръководството на компанията и реформата, която води до унищожаването на железницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА